Mnogi napovedujejo, da je to konec: Koeman na naslednji tekmi ne bo vodil Barcelone

Joan Laporta je pred izjemno težko odločitvijo. Postalo je jasno, da je Ronald Koeman povsem zašel, klub pa si njegovega odhoda v finančnem smislu ne more privoščiti.

Uredništvo
24. september 2021, 8:05

Ronald Koeman bo težko preživel nov neuspeh Barcelone. (Foto: /)

Sodnik včerajšnje tekme med Cadizom in Barcelono je morda že storil to, kar je nameravalo vodstvo Barcelone. Z rdečim kartonom, ki ga je pokazal trenerju katalonskega kluba Ronaldu Koemanu, je namreč poskrbel, da Nizozemca ne bo na klopi ob igrišču na naslednji tekmi Barcelone proti Levanteju.

Koeman je tako ali tako v zelo težkem položaju, iz katerega se bo težko izvlekel. Zaostanek za madridskim Realom je že sedem točk, Barcelona pa igra v krču in zdi se, da ta hip težko koga premaga.

Predsednik Barcelone Joan Laporta mora zdaj najti način, kako pomiriti nezadovoljno katalonsko javnost. Dejstvo je, da klub denarja nima, zato je težko prekinjati pogodbe in iskati novega trenerja. Glede na situacijo, ki resnično ni rožnata, pa bo morda treba storiti prav to. Če bodo pri Barceloni odslovili Koemana, jih bo to stalo 10 milijonov evrov ...