Mnogi navijači bodo razočarani, FIFA pač ne: Svetovno prvenstvo bo znova v arabskem svetu, edina kandidatka je preostala Savdska Arabija

Svetovno prvenstvo leta 2034 bo kot vse kaže organizirano v Savdski Arabiji.

Uredništvo
31. oktober 2023

(Foto: Getty Images)

Avstralija je odstopila od kandidature za organizacijo svetovnega nogometnega prvenstva leta 2034. Avstralska nogometna zveza je sporočila, da je preučila vse vidike in faktorje ter se na koncu odločila, da ne bo sodelovala s svojo kandidaturo. Po neuradnih informacijah naj bi Avstralci dobili jasne signale širom sveta, da s kandidaturo tako ali tako ne bodo uspešni, saj naj bi obstajal velik interes, da mundial leta 2034 gosti Savdska Arabija.

Savdska Arabija je tako zdaj ostala edina kandidatka za organizacijo svetovnega prvenstva. Savdijci so že uspeli pridobiti veliko podpore predvsem v Aziji, tamkajšnja nogometna zveza pa je nedavno celo zatrdila, da ima podporo že več kot 100 nacionalnih nogometnih zvez. 

Kaj torej sledi? Glede na to, da je Savdska Arabijav luči kandidature že začela vlagati enormne zneske v nogomet, lahko pričakujemo, da bomo v tem delu sveta v naslednjem desetletju spremljali pravo nogometno renesanso.