Modrićeva zgodovinska tekma, zaploskal mu je tudi kultni San Siro

Eden najboljših Hrvaških nogometašev v zgodovini je podrl novo rekordno znamko. Ne le to, ob tem je njegova ekipa uspela zmagati, spoštovanje pa mu je ob odhodu iz igre jasno izkazala tudi petična milanska nogometna publika.

Uredništvo
16. september 2021, 10:46

Luka Modrić piše zgodovino madridskega Reala. (Foto: Getty Images)

Luka Modrić je v sredinem večeru popravil zgodovinske knjige madridskega Reala. Pridružil se je legendarnemu Chendu, ki je bil do včeraj zadnji, ki je z vsaj 36 leti zaigral za Real na tekmi lige prvakov.

Hrvat je na milanskem San siru proti Interju odigral 80 minut, ob odhodu iz igre pa mu je domača navijaška javnost namenila ovacije in aplavz. Kraljevi klub je srečanje dobil z 1:0 in golom v 89. minuti tekme.

"Najboljši način za odprtje nove sezone lige prvakov. San Siro, hvala za nepozaben in poseben trenutek," je na družbenih omrežjih zapisal nekdanji prejemnik Zlate žoge.

Chendo je za Real med letoma 1982 in 1998 odigral 363 tekem, Luka Modrić pa je včeraj postal najstarejši član Reala z nastopom v ligi prvakov v 21. stoletju. Zanj je bila to 95. tekma v elitnem evropskem tekmovanju.