Mojstrovina Ziljkića odločila derbi, Olimpija zdaj že tik pod vrhom

Olimpija je z mojstrskim zadetkom Almedina Ziljkića v gosteh premagala vodilni Koper, kateremu se je približala na vsega eno točko zaostanka. Dino Skender je svoj mandat začel z dvema zmagama.

Uredništvo
23. oktober 2021, 10:10

Koper
0 : 1
2000 gledalcev
Sod.: Matej Jug

Olimpija
 
0 : 1
 
 
Koper: Adnan Golubović, Matej Palčič, Aleksander Rajčevič, Karlo Bručić, Stjepan Oštrek, Žan Žužek, Adam Vošnjak (od 82. Ivan Novoselac), Žan Bešir (od 71. Mak Varešanović), Lamin Colley, Bede Amarachi Osuji, Maks Barišić (od 77. Renato Simić).Olimpija: Nejc Vidmar, Đorđe Crnomarković, Eric Boakye, Goran Milović, Timi Max Elšnik, Michael Pavlović, Tomislav Tomić, Marko Futacs (od 61. Nik Kapun), Mustafa Nukić, Aldair (od 91. Uroš Korun), Almedin Ziljkić (od 81. Miha Kompan).

Almedin Ziljkić je odločil derbi v Kopru. (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Derbi kroga je na tribune koprske Bonifike privabil približno dva tisoč gledalcev, kar je največ v letošnji sezoni, v kateri Koprčani že dolgo časa zasedajo vodilno mesto na lestvici. Koper je derbi pričakal precej oslabljen, saj so manjkali številni pomembni igralci kot denimo Kaheem Parris, Luka Vešner Tičić, Ivica Guberac ali Ivan Jelić Balta.

Tako zdesetkani Koper je moral priznati poraz proti enemu svojih tradicionalno največjih rivalov,  z zmago Olimpije pa ima zdaj Koper pred Ljubljančani le še točko prednosti.

Olimpija je začela silovito in že v četrti minuti preko Marca Futacsa zadela prečko. Vodilni zadetek je sledi dobrih deset minut kasneje, ko je z več kot dvajsetih metrov močno sprožil Almedin Ziljkić, žoga pa je premagala koprskega vratarja Golubovića in končala v mreži. Pravi evrogol.

Koper je prvič zapretil v 25. minuti preko Lamina Colleyja, v prvem polčasu pa velja omeniti še poskus prvega strelca prvenstva Maksa Barišića z glavo.

V drugem polčasu je Olimpija zelo mirno nadzorovala tekmo in branila prednost, bila pa je tudi bolj nevarna za gol, a streli Ziljkića , Aldairja in Nika Kapuna niso bili dovolj natančni. V 88. minuti je imel še Mustafa Nukić priložnost za potrditev zmage, toda tudi on je žogo poslal malo mimo vratnice, potem ko je streljal z leve strani. Na drugi strani je eno redkih koprskih priložnosti zapravil Bede Osuji.