Morata je podpisal, klubi so zanj doslej potrošili več kot 200 milijonov evrov!

Andrea Pirlo je dobil napadalca, ki ga je želel. Alvaro Morata je podpisal pogodbo z Juventusom, svoj karierni dosežek pa spravil čez mejo 200 milijonov evrov v plačanih odškodninah.

Uredništvo
23. september 2020, 8:19

Foto: uradna spletna stran kluba

Zapletov ni bilo, Alvaro Morata je brez večjih težav opravil zdravniški pregled in v večernih torkovih urah podpisal pogodbo z Juventusom. Prišel je v znano okolje, kjer je že igral med letoma 2014 in 2016. Prišel je na enoletno posojo, ki bo Staro damo stala 10 milijonov evrov, z opcijo odkupa pogodbe za 45 milijonov evrov. Dogovor med Juventusom in Atleticom pa vsebuje tudi opcijo za enoletno podaljšanje posoje, za novih 10 milijonov evrov. 

Morata bo v Juventusu nasledil Gonzala Higuaina, ki je odšel v Inter Miami, nosil pa bo številko devet. 

Alvaro Morata s tem prestopom presega magično mejo 200 milijonov evrov. Klubi, za katere je igral doslej (Real Madrid, Juventus, Chelsea, Atletico Madrid) so zanj skupaj plačali več kot 200 milijonov evrov. Daleč največ je zanj plačal Chelsea, in sicer 80 milijonov evrov. Vprašanje pa je, če ne bo Španec tega zneska v bodoče še dvignil, saj je star 27 let, doslej pa se dlje kot dve sezoni ni zadržal še pri nobenem klubu.