Mourinha Newcastle ne zanima, vseeno pa ga na klub veže posebna vez

Newcastle je trenutno tema številka ena, ko je govora o prestopih nogometašev in tudi trenerjev. Mediji pridno špekulirajo, koga bodo pripeljali bogati novi lastniki angleškega prvoligaša. Joseja Mourinha, vsaj trenutno, ta projekt ne zanima.

Uredništvo
17. oktober 2021, 4:38

Jose Mourinho ima posebno vez z Newcastlom. (Foto: Getty Images)

Na novinarski konferenci so italijanski mediji trenerja Rome povprašali po njegovem mnenju o pestrem aktualnem dogajanju pri angleškem Newcastlu. Klub je nedavno dobil nove, pregrešno bogate lastnike, športni mediji pa na severovzhod Anglije vztrajno selijo mnoga znana imena v svetu nogometa – od igralcev do trenerjev.

Jose Mourinho
se je želel od vprašanja distancirati in rekel, da nima o Newcastlu nič za povedati, potem pa je vendarle postregel z zanimivo izjavo o svoji osebni povezavi z omenjenim klubom. Mourinha na Newcastle veže legendarni Sir Bobby Robson, s katerim sta pred davnimi časi sodelovala pri španski Barceloni.

“Nič nimam za povedati o Newcastlu, absolutno nič. No, lahko omenim svojo osebno povezavo s tem klubom. Dolga leta sem sodeloval z eno največjih legend v zgodovini tega kluba, gospodom Bobbyjem Robsonom. Iz tega vidika sem vselej imel nekakšno čustveno vez s tem mestom in navijači Newcastla. Tukaj pa se zgodba konča. Sem stoodstotno osredotočen na delo pri Romi,” je povedal karizmatični Portugalec.