Mourinho: Do vseh svojih nekdanjih klubov gojim simpatije, razen do enega

Trener Rome Jose Mourinho je priznal, da v njegovi trenerski karieri obstaja klub, do katerega danes ne čuti ničesar.

Uredništvo
25. maj 2023, 8:53

Jose Mourinho (Foto: Getty Images)

Sloviti portugalski trener Jose Mourinho je v svoji karieri treniral številne klube v različnih državah cele Evrope. Od leta 2000 naprej je skupaj vodil deset klubov, v intervjuju pa je razkril, da do vseh še danes čuti globoke simpatije in naklonjenost, razen do enega.

"Upam, da me navijači Tottenhama ne bodo razumeli narobe, a edini moj nekdanji klub, do katerega nimam globljih čustev, je Tottenham. Verjetno zato, ker sem bil tam trener v času pandemije in so bili stadioni prazni. Pa tudi zato ker mi gospod Levy ni dovolil, da ekipo vodim v finalu in osvojim lovoriko," je povedal Mourinho.

Mourinho je moral klop Tottenhama zapustiti po 17 mesecih, klub pa ga je odpustil le šest dni pred finalno tekmo ligaškega pokala.

"Toda to je tudi edini takšen primer. S Portom, Chelseajem, Interjem, Realom iz Madrida in Manchester Unitedom še danes čutim povezavo. Dostikrat na ulicah po Italiji klepetam z navijači Interja. V Londonu so vsepovsod navijači Chelseaja in Manchester Uniteda, navijači Reala iz Madrida so po celem svetu .."

"Gre za vtis, da si dal vse od sebe. Ljudje menijo, da ne moreš imeti rad vsakega kluba. Ni res, rad imam vse, ker sem čutil ljubezen tudi z njihove strani. Tako bo nekoč tudi z Romo. Z vsemi nekdanjimi klubi imam enak odnos, le do kluba gospoda Levyja ne."