Mourinho je igri Harryja Kana dal novo dimenzijo

Že pred Josejem Mourinho je bil Harry Kane sijajen napadalec, Portugalec pa je iz njega naredil še boljšega igralca.

Uredništvo
20. november 2020, 9:21

(Foto: Getty Images)

Harry Kane je na osmih ligaških tekmah v Premier League to sezono dosegel sedem golov. V ligi Europa (vključno s kvalifikacijami) pa na petih kar šest. Skupno je bil Kane vpleten v kar 23 golov v vseh tekmovanjih to sezono. Svoj skupni izplen pa je dvignil na kar 201 gol na 301 tekmi!

Še naprej je Kane ključen in verjetno najboljši igralec londonskega Tottenhama. Treniranje in igranje pod Josejem Mourinhom mu evidentno odgovarja, kar je zdaj tudi javno priznal v pogovoru za agencijo PA. 

"Sijajno je delati z Mourinhom. Veliko se naučiš, če ga spremljaš pri delu in kako rešuje težave. Videl je, da se rad povlečem globoko, zato je drugim naročil, da morajo v tem primeru teči. To je ta razlika. Tako lahko ustvarjam prostor, sprejemam žogo in imam opcijo iti naprej," pravi Kane.

Ker je Tottenham tako dobro začel sezono, ga nekateri vidijo celo kot kandidata za osvojitev katere od lovorik. Ni skrivnost, da je to tudi Kanov cilj, a je angleški reprezentant previden.

"Pred nami je še dolga pot. Nismo še naredili dovolj. Nekajkrat smo v preteklosti že bili blizu, tako da vemo, kaj nas čaka. Dobro smo začeli. Dobro igramo. Ampak šele novembra smo."
 
adplus-dvertising