Mourinho razkriva: Samo enkrat v karieri sem jokal, to je bilo po porazu v polfinalu lige prvakov leta 2012

Boleč poraz v elitni ligi prvakov po enajstmetrovkah je Joseja Mourinha spravil do solz, tudi Cristiana Ronalda je psihično povsem potolkel.

Uredništvo
28. februar 2024

Cristiano Ronaldo in Jose Mourinho (Foto: Getty Images)

Prekaljeni portugalski trener Jose Mourinho je v sezoni 2011/12 pri Real Madridu doživel zelo boleč izpad iz lige prvakov, ko ga je v polfinalu izločil nemški velikan Bayern München. Obe tekmi sta se končali z 2:1 in šele po enajstmetrovkah so v veliki finale napredovali Bavarci. Izpad Mourinho opisuje kot enega najhujših v svoji karieri in edino tekmo, po kateri je imel solzne oči.

Boleče je bil tudi za igralce, predvsem pa za prvega zvezdnika ekipa Cristiana Ronalda. Mourinho je rojaka po izpadu tolažil kar na domu.

“Po tistem porazu proti Bayernu sem se vozil domov in jokal. To je bilo edinkrat v karieri. Potem me je poklical Jorge Mendes in me prosil, da naj se oglasim na obisku pri Cristianu Ronaldu, ker je bil psihično že povsem na dnu. Rekel sem mu, da sem tudi jaz ‘mrtev’. Kljub temu sem se nekako zbrihtal, sedel v avto in odpeljal do Cristiana, da sva bila skupaj ‘mrtva’.”

V finalu lige prvakov tisto sezono je potem senzacionalno slavil kar Chelsea, ki je porazil favorizirani Bayern po izvajanju enajstmetrovk.