Mourinho s plemenito gesto do makedonskega novinarja: Z veseljem ti bom ustregel

Jose Mourinho je zares poseben trener in poseben človek. V nogometu igra posebno vlogo in le redko zamudi priložnost, da s kakšno plemenito gesto okrepi to podobo. Osrečil je makedonskega novinarja.

Uredništvo
23. september 2020, 5:06

Foto: /

Jutri bo Tottenham igral v Makedoniji, natančneje v Skopju, kjer ga bo v sklopu kvalifikacij za ligo Europa gostila Shkendija. Za Makedonce je gostovanje slovitega angleškega kluba seveda velika stvar in tako se je zgodilo tudi to, da je Mourinho na tiskovni konferenci pred tekmo prejel nenavadno prošnjo.

Eden od makedonskih novinarjev je sprva razočaran ugotovil, da je časa za postavljanje vprašanj gostujočemu trenerju zmanjkalo, a so Angleži naredili izjemo. Makedonec pa je veliko priložnost dobro izkoristil. Portugalcu je brez sramu povedal, da je bila velika želja njegovega pokojnega očeta ta, da bi njegov sin nekoč spoznal Mourinha in se z njim fotografiral, fotografijo pa odnesel na grob. Vse to v primeru, če bo Mourinho z razpletom tekme zadovoljen.

Ko je novinar to željo kar v uradnem terminu tiskovne konference posredoval Mourinhu (prošnje za fotografiranje s trenerji med novinarji na tiskovnih konferencah niso nekaj običajnega), je Portugalec odgovoril pritrdilno. Eden najbolj markantnih trenerjev na evropski sceni je pristal na fotografiranje ne glede na razplet tekme. 

"Hvala ti. Fotografija nima povezave s tekmo, naredila jo bova. V veselje mi bo. Vsa čast tvojemu očetu, spoštujem to, kar je čutil do mene. Tega si ne zaslužim," je odgovoril Mourinho.