Moussa Dembele je nova moč Atletica v boju za naslov prvaka

Atletico iz Madrida je našel zamenjavo za Diega Costa, ki je pred tedni zapustil klub. Njegovo mesto bo zasedel 24-letni Francoz Moussa Dembele.

Uredništvo
13. januar 2021, 7:34

Moussa Dembele je okrepil Atletico iz Madrida. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Atletico  iz Madrida je v skladu z  napovedmi danes uradno potrdil prihod francoskega napadalca Mousse Dembeleja, ki bo v konici napada zakrpal vrzel, ki je nastala z odhodom Diega Coste.

Dembele bo pri Atleticu do konca sezone igral kot posojen igralec Lyona, za kar bo španski klub Francozom plačal 1.5 milijona evrov. Če se bo Atletico po koncu sezone odločil za odkup pogodbe, bo za permanenten prestop plačal še 33.5 milijona evrov, z dodatnimi bonusi pa bi končna vrednost posla lahko narasla še za 5 milijonov evrov.

Moussa Dembele je zrasel v mladinskem pogonu PSG, že pri 16 letih starosti pa se je preselil v angleški Fulham, kjer je hitro opozoril nase in že leto dni kasneje debitiral v članski konkurenci. Uveljavil se je v majici škotskega Celtica, leta 2018 pa je postal član Lyona, pri katerem je na skupno 108 nastopih dosegel 45 zadetkov. V prejšnji sezoni je v francoskem prvenstvu dosegel kar 16 zadetkov, v letošnji pa je njegova strelska forma močno padla, saj je na 16 nastopih dosegel vsega en zadetek. 
adplus-dvertising