Mr. Chelsea se je uprl skušnjavi in se odrekel prestopu v Barcelono

Chelsea je dočakal vsaj delno povračilo za vse tegobe, ki mu jih je v tem prestopnem roku naprtila Barcelona. Kapetana Cesarja Azpilicueto je prepričan v podpis nove pogodbe.

Uredništvo
5. avgust 2022

Cesar Azpilicueta (Foto: uradna spletna stran kluba)

Barcelona je dolgo načrtovala prihod izkušenega branilca in kapetana Chelseaja Cesarja Azpilicueto in najbrž bi se prestop tudi uresničil, če se v času poletnega prestopnega roka ne bi zgodilo, kar se je. Barcelona je Chelseaju speljala nekaj prestopnih tarč, trener Chelseaja Thomas Tuchel je javno priznal, da ga poteze Kataloncev na tržnici 'nervirajo', angleški mediji pa so poročali, da je bil prav to razlog, da je Chelsea zategnil zavoro v primeru Azpilicuete in njegovega rojaka Marcosa Alonsa, ki sta bila prestopni tarči Barcelone.

Strategija se je Angležem obrestovala, saj je Azpilicueta včeraj po dolgem oklevanju s Chelseajem sklenil novo dveletno pogodbo in tako bolj ali manj sporočil, da želi svojo kariero na vrhunski ravni zaključiti pri Chelseaju."Zelo sem vesel. Minilo je že 10 let, odkar sem prišel v ta klub, zato resnično čutim veliko ljubezni in topline. Zelo se veselim našega novega projekta," je povedal 32-letni Španec, in dodal.

"Zelo ponosen sem, ker sem kapetan te ekipe in upam, da bomo skupaj delili še veliko lepih spominov."


V Chelseaju se že obetajo nove kadrovske novosti, saj naj bi bil na pragu prihoda še en španski branilec Marc Cucurella, velika prestopna tarča pa še naprej ostaja tudi mladi Francoz iz Leicester Cityja Wesley Fofana.