Mučenje žoge v novogoriškem športnem parku

Zadnji obračun enajstega kroga državnega prvenstva ni prinesel zadetkov. Gorica in Bravo sta pokazala bore malo pravega nogometa, kar sovpada z njunim položajem na prvenstveni lestvici.

Uredništvo
7. november 2020, 9:17

Gorica
0 : 0

Sod.: Andrej Žnidaršič

Bravo
 
 
 
 
 
 
Gorica: Uroš Likar, Matteo Tomiček, Nejc Mevlja, Matija Širok, Aleksandar Bjelica, Rok Grudina, Johan Chinwendu Nkama, Goran Cvijanovič, Etien Velikonja, Semir Smajlagić, Mathias Oyewusi (od 74. Tjaš Begić).Bravo: Igor Vekič, David Brekalo, Almin Kurtovič, Žan Trontelj, Vanja Drkušić, Rok Maher (od 84. Rok Kidrič), Ovbokha Agboyi, Sandi Ogrinec, Michele Šego, Miha Kancilija (od 81. Nino Žugelj), Martin Kramarič.

Foto: uradna spletna stran kluba

Po obračunu med Sežano in Muro se je še ena tekma enajstega kroga državnega prvenstva končala brez zadetkov. Gorica je doma potrebovala zmago za skok z začelja lestvice, Bravo pa se je zdel kar primeren tekmec za lovljenje takšnega podviga. V praksi se je izkazalo, da sta obe ekipi trenutno daleč od želene forme, saj Gorica še naprej ostaja pri samem dnu lestvice, Bravo pa na prvenstveno zmago čaka že štiri kroge.

V prvem polčasu je imela pobudo Gorica, ki je sicer proti vratom Bravo usmerila kar nekaj strelov, a nobeden ni predstavljal posebnega dela za vratarja Ljubljančanov Igorja Vekića.

Kmalu po začetku drugega dela je še enkrat poizkusil Semir Smajlagić, ki je v prvem polčasu kar trikrat streljal proti vratom gostov, Bravo pa je svojo veliko priložnost dočakal v 68. minuti, ko je David Brekalo zgrešil po predložku s prostega strela. V 72. minuti je streljal tudi Michele Šego, domači vratar pa je brez težav žogo odbil.

Gorica bo v 12. krogu 21. novembra gostovala v Kopru, Bravo pa bo gostil Maribor.