Muller odprl vrata odhodu iz Bayerna

Thomas Muller je v Bayernu preživel celotno kariero in postal eden od najbolj prepoznavnih obrazov kluba, pri 30 letih pa priznava, da razmišlja o 'svojih možnostih'.

Uredništvo
14. januar 2020, 9:16

Foto: Getty Images

Na višku moči in slave je Karl-Heinz Rummenigge, izvršni direktor Bayerna iz Munchna, zatrjeval, da Thomas Muller Bayernu pomeni toliko, kot Lionel Messi pomeni Barceloni. Eden najbolj raznovrstnih in 'nedefiniranih' nogometašev sveta je pri Bayernu že od leta 2000, ko se je pridružil mladinski akademiji kluba, skupaj pa je v prvi ekipi zbral že neverjetnih 510 nastopov ter z Bayernom osvojil kar osem naslovov nemškega prvaka. Muller je obraz Bayerna, vendar pa po drugi strani ni moč spregledati, da v zadnjih letih 30-letni zvezdnik ni več igralec, kakršen je bil na višku slave. Pod taktirko Hrvata Nika Kovača je pogosto grel klop za rezervne igralce, v minuli sezoni pa je v nemškem prvenstvu dosegel vsega šest zadetkov, kar je za nogometaša njegovega kalibra precej klavrn izkupiček.

Po odhodu Kovača Muller v moštvu Bayerna igra več, v letošnji sezoni pa se je specializiral predvsem za asistence, saj jih skupaj ob dveh doseženih zadetkih prispeval kar 11. Muller dokazuje, da je še vedno sposoben najti svoj prostor v zvezdniški zasedbi Bayerna, kljub temu pa priznava, da razmišlja o tem, da bi zamenjal klub in se lotil novega izziva.

"Trenutno sem povsem osredotočen na to, da bi bil v letošnji sezoni čim bolj uspešen. Poleti pa bomo videli, kako naprej. Govoril bom s klubom in razmislil o svojih možnostih. Po pogovoru bom videl, v katero smer se bo nagibala moja prihodnost,"
je za Sport1 povedal Muller, kateremu se pogodba z Bayernom sicer izteče leta 2021. Na vprašanje, ali je pripravljen podaljšati pogodbo, je Muller podal precej dvoumen odgovor.

"Za takšno stvar je pomembno, da vse vpletene stvari v lonec vržejo svoje argumente. Bomo videli, če lahko poiščemo dogovor. Potrebno je le primerjati želje vseh vpletenih strani," je še dodal Muller.

loading...