Mura bo v roke dobila talenta, ki mu ni uspelo v Italiji

Italijanski nogomet obetavnemu slovenskemu nogometašu ni prinesel uspeha. Talentirani mladenič bo zato vse skupaj skušal popraviti po vzoru Jana Mlakarja in Vitje Valenčiča. Zaigral bo za Muro.

Miran Zore
8. januar 2020, 4:32

Foto: nkolimpija.si

Prebijanje skozi mladinski nogomet do članskega je v Italiji izjemno zahtevno. Sploh za tuje nogometaše in še posebej za slovenske nogometaše. Primavera je izjemno krut filter in žal prevečkrat tudi prezahtevna ovira za nogometaše, ki pred tem igrajo v Sloveniji. 

Kljub temu se v Italijo vsako leto odpravijo novi in novi mladi slovenski nogometaši. Tja je odšel tudi talentirani Renato Simić, nekdanji nogometaš Olimpije, ki je do Fiorentine prišel preko Domžal. A skupaj s soigralcem in nekdanjim članom Maribora Ninom Kukavcem v Firencah ni bil uspešen. 

Kukovec za zdaj ostaja v Fiorentini, Simić pa se poslavlja. Izvedeli smo, da bo 18-letni krilni nogometaš zaigral v Sloveniji. Tokrat v članskem nogometu. Dogovorjen je za prestop v Muro, ki bo tako dobila talentiranega igralca, s katerim pa jo čaka kar nekaj dela. Simić bo moral svoj talent zdaj pretvoriti v dejansko kvaliteto, nekako po vzoru na prav tako bivša mladinca Fiorentine Jana Mlakarja in Vitje Valenčiča, in si izboriti mesto v ekipi prekmurskega prvoligaša.