Mura izpada iz bitke za vrh, Rudar zaustavil še enega favorita

Mura hitro izgublja stik z vrhom in ostaja pri dnu vodilne kolone na prvenstveni lestvici. Prekmurci so zgrešili kup priložnosti in doma ostali brez zmage proti Rudarju, ki je po Olimpiji zaustavil še enega favorita.

Uredništvo
4. marec 2020, 10:15

Mura
1 : 1
1500 gledalcev
Sod.: Aleksandar Matković

Rudar
 
 
 
 
1 : 0
 
 
 
 
1 : 1
 
 
 
 
 
 
Mura: Marko Zalokar, Žan Karničnik, Klemen Šturm, Alan Kaučič, Tomi Horvat, Marko Brkić (od 63. Luka Bobičanec), Matic Maruško, Nino Kouter, Andrija Filipović (od 79. Luka Šušnjara), Staniša Mandić, Kevin Žižek (od 70. Amadej Maroša).Rudar: Matej Radan, Elvedin Džinić, David Kašnik, Josip Filipović, Marko Ćosić, Jovan Vladimir Pavlović, Mislav Anđelković, Leon Črnčič (od 78. Adam Vošnjak), Borna Petrović (od 46. Sanjin Lelić), Mičo Kuzmanović, Dominik Radić.

Foto: SPS

Mura je drugi del sezone odprla z zmago v Domžalah, naslednje tri tekme pa so bile veliko manj uspešne, saj je v nadaljevanju osvojila le še dve točki in tako precej zaostala za ekipami z vrha lestvice. Za vodilno Olimpijo zaostaja že za devet točk, tudi za Celjem in Aluminijem pa zaostaja za štiri točke.

Ante Šimundža je precej premešal začetno enajsterico, saj je na klopi pustil standardne Luko Bobičanca, Žigo Kousa in Amadeja Marošo, rezervisti pa ponujene priložnosti niso ravni zgrabili z obema rokama.

Prva večja priložnost na tekmi, ki si jo je ogledalo približno 1.500 gledalcev, je pripadla gostom, in sicer je v 27. minuti nevarno zapretil Dominik Radić. Deset minut kasneje se je zdelo, da je Mura le strla odpor zadnje uvrščene ekipe v ligi, ko je z več kot 20 metrov mojstrsko meril Žan Karničnik in žogo poslal v bližnji zgornji kot vrat Mateja Radana.

Le deset minut po začetku drugega dela igre je Rudar izenačil. Zadetek je bil delo novinca v ligi Sanjina Lelića, ki je v igro vstopil ob pričetku drugega polčasa in tako ekspresno dosegel svoj prvi zadetek v slovenskem državnem prvenstvu.

Mura bo sezono nadaljevala z gostovanjem v Stožicah, Rudar pa bo prvo zmago v sezoni naskakoval proti Taborju iz Sežane.

loading...