Mura je bila pripravljena na začetek treningov: Velja prepričanje, da se bo liga nadaljevala

Tujci so se pravočasno vrnili v Mursko Soboto, oddelali karanteno in testiranje. Prekmurci so vsi negativni na testu in pripravljeni na akcijo.

Uredništvo
7. maj 2020, 1:15

Foto: pigac.si

Na naše vprašanje, kako so pripravljeni na začetek treningov, je iz tabora Mure odgovor podal predsednik kluba Robert Kuzmič. Izrazil je prepričanje, da so bili v klubu dobro pripravljeni in bodo lahko na Fazaneriji že v kratkem začeli trenirati.

"S treningi bomo skladno s pričakovanimi priporočili pričeli v naslednjih dneh. Za zdaj nogometaši trenirajo v manjših skupinah in brez medsebojnih stikov. V klubu smo se na sprostitev ukrepov in začetek treningov dobro pripravili. Tako so se tujci v Slovenijo vrnili že pred dvema tednoma in po končani obvezni karanteni opravili tudi testiranje na koronavirus. Vsi testi so bili negativni. Upamo, da bodo zdravstvene razmere v naslednjih dneh dovoljevale, da se bodo ukrepi še sproščali."

Zadržkov do nadaljevanja sezone Muraši nimajo.

"Prepričani smo, da se ob upoštevanju omejitev, lahko obe tekmovanji (Prva liga Telekom Slovenije in Pokal Slovenije) regularno zaključita na igrišču. V to smer nakazuje tudi dogajanje v naših sosednjih državah."
loading...