Mura je vodila, napadala drugi gol, na koncu pa osvojila le točko

Zaključila se je zadnja tekma 17. kroga 1. SNL med Muro in Domžalami, končni izid v Fazaneriji je 1:1.

Uredništvo
13. december 2020, 5:46

Mura
1 : 1

Sod.: Slavko Vinčić

Domžale
1 : 0
 
 
 
 
 
 
 
 
1 : 1
Mura: Marko Zalokar, Jan Gorenc, Žiga Kous (od 88. Klemen Pucko), Žan Karničnik, Jure Travner, Dragan Lovrić, Tomi Horvat, Nino Kouter, Andrija Filipović (od 76. Luka Marič), Luka Bobičanec, Kai Cipot (od 81. Kevin Žižek).Domžale: Gregor Sorčan, Damjan Vuklišević, Sven Karić, Denis Adamov (od 73. Andraž Žinič), Senijad Ibričić, Zeni Husmani, Tonči Mujan (od 61. Arnel Jakupović), Tamar Svetlin (od 59. Janez Pišek), Jošt Urbančič (od 60. Dario Kolobarić), Predrag Sikimić, Matej Podlogar (od 86. Gašper Černe).

Foto: pigac.si

V Murski Soboti je Mura začela bolje od gostov iz Domžal. Nino Kouter je v 13. minuti kot prvi preizkusil Sorčana. "Vrnil" je Mujan, izid pa se je spremenil v naslednji minuti. Nino Kouter, ki je tudi reprezentant, je Prekmurce popeljal v vodstvo. Po zadetku se je Mura umirila, Domžale pa je niso resneje izzvale, tako da se je prvi del igre zaključil z rezultatom 1:0.

Bobičanec je v 55. minuti lovil 2:0, a ni uspel. Neuspešna sta bila kmalu zatem tudi Lovrić in Cipot. V 62. minuti je nevarno poizkušal Luka Bobičanec in zadel okvir gol. To je bila lepa akcija. Sorčan je imel kar nekaj dela, Horvat in Kouter pa ga nista premagala. Domžale so nevarno visele, Kouter in Cipot pa nista uspela zadeti, čeprav je gol kar nekaj časa visel v zraku. 

V 76. minuti pa je Dario Kolobarić zapretil in to je bila "vojna napoved", ki se je pretvorila v gol. Tekla je 84. minuta, ko je Kolobarić zadel za 1:1. Mura je bila kaznovana za svoje zapravljene priložnosti.