Mura je zapravila vodstvo z 2:0 in izenačenje z vodilno Olimpijo

Mura je imela veliko priložnost, da bi še dodatno začinila jutrišnji večni derbi, a je doma proti Bravu zakockala prednost dveh zadetkov.

Uredništvo
8. maj 2021, 8:18

Mura
2 : 2

Sod.: Alen Borošak

Bravo
1 : 0
 
 
 
2 : 0
 
 
 
 
2 : 1
 
 
 
2 : 2
 
 
Mura: Matko Obradović, Žiga Kous, Klemen Šturm, Jan Gorenc, Žan Karničnik, Tomi Horvat (od 88. Mihael Klepač), Matic Maruško, Samsondin Ouro (od 45. Nino Kouter), Luka Bobičanec (od 75. Matic Maruško), Kai Cipot (od 67. Kevin Žižek), Staniša Mandić (od 76. Klemen Pucko).Bravo: Igor Vekič, David Brekalo, Žan Trontelj, Vanja Drkušić (od 55. Almin Kurtovič), Mark Spanring, Rok Maher (od 78. Miha Kancilija), Andraž Kirm (od 60. Sandi Ogrinec), Mustafa Nukič, Martin Kramarič (od 77. Nino Žugelj), Mitja Križan, Loren Maružin (od 46. Milan Tučić).

Mura je zapravila priložnost, da na prvem mestu ujame Olimpijo. (Foto: pigac.si)

Mura je imela danes lepo priložnost, da se do nedeljskega večnega derbija na vrhu lestvice izenači z Olimpijo in po polčasu je vse kazalo na to, da bo dorasla izzivu, saj se je na odmor odpravila z vodstvom z 2:0. Nadaljevanje je razodelo labilnost prekmurskega moštva, ki je v letošnji sezoni že nekajkrat zelo poceni izgubljalo točke, to pa pomeni, da bo Olimpija večni derbi vendarle pričakala sama na vrhu lestvice.

Mura je povedla že v četrti minuti, ko je po dolgi podaji Žana Karničnika zadel Srb Staniša Mandić. Bravo je bil v prvem polčasu nenevaren, Mura pa je nekaj minut pred odmorom zadela še drugič, ko je Mandić z mojstrskim lobom z roba kazenskega prostora premagal vratarja Brava Igorja Vekića.

Bravo je takoj po začetku drugega polčasa zapretil preko Martina Kramariča, ki je bil le za malo prekratek, nato pa sta sledili še priložnosti Kaija Cipota in Luke Bobičanca, ki bi Muro lahko popeljala v vodstvo s tremi zadetki prednosti.

V 63. minuti je Cipot v kazenskem prostoru nespametno za dres povlekel Davida Brekala, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel izkušeni Mustafa Nukić. Mladi Cipot bi se kaj kmalu oddolžil za storjeno napako, a je minuto kasneje njegov strel ubranil Vekić.
.
Čeprav se je zdelo, da bo Mura vendarle uspela vpisati tri točke, je Bravo dosegel zadetek, ki ga je po podaji iz kota dosegel branilec Brekalo.

V 90. minuti je imel lepo priložnost za zmago domačih Klemen Pucko, a je njegov strel z leve strani ubranil Vekić za delitev točk v Fazaneriji.
 
adplus-dvertising