Mura naposled dočakala zmago, strelski post je prekinil Luka Bobičanec

Mura je prekinilo dolgo strelsko sušo, a tudi v Novi Gorici še zdaleč ni spominjala na ekipo z začetne četrtine sezone. Za težko pričakovane tri točke je poskrbel Luka Bobičanec.

Uredništvo
24. november 2020, 8:19

Gorica
0 : 1

Sod.: David Šmajc

Mura
 
 
 
 
 
0 : 1
 
 
 
 
 
 
Gorica: Uroš Likar, Matteo Tomiček, Nejc Mevlja, Matija Širok, Aleksandar Bjelica, Rok Grudina, Johan Chinwendu Nkama (od 76. Leon Marinić), Goran Cvijanovič, Etien Velikonja (od 62. Tjaš Begić), Semir Smajlagić, Mathias Oyewusi.Mura: Matko Obradović, Jure Travner, Jan Gorenc (od 46. Vito Štrakl), Žan Karničnik, Dragan Lovrić, Luka Marič, Tomi Horvat, Nino Kouter, Andrija Filipović (od 74. Alen Kozar), Luka Bobičanec (od 87. Amadej Maroša), Kevin Žižek (od 81. Kai Cipot).

Foto: pigac.si

Mura je dolgo čakala na prvenstveno zmago, dolgo pa je čakala tudi na zadetek, saj na zadnjih treh tekmah ni dosegla niti enega. V Novi Gorici varovanci Anteja Šimundže niso blesteli in bi zato težko dejali, da je črnega obdobja konec, zagotovo pa bo zmaga precej popravila vzdušje v slačilnicah.

V prvem polčasu se je Gorica povsem enakovredno postavila po robu gostom iz Prekmurja in zapretila preko Nejca Mevlje in Gorana Cvijanovića, tik pred odmorom pa je Mura povedla, in sicer je z razdalje vnovič natančno meril specialist za tovrstne zadetke Luka Bobičanec.

V 53. minuti je z roba kazenskega prostora zapretil Semir Smajlagić, deset minut kasneje pa je bil s prostega strela nevaren tudi srbski branilec Aleksander Bjelica. V 68. minuti je imel Bobičanec po protinapadu priložnost za drugi zadetek, a se je izkazal goriški vratar Uroš Likar. Dobro je svoje delo opravil tudi Matko Obradović, ki je ubranil strel Roka Grudine z glavo, v končnici pa je Gorica še enkrat več odločno krenila po izenačenje, a streli Oyewusija, Cvijanovića in Smajlagića niso obrodili sadov.