Mura pokvarila vtis iz začetka sezone

Mura je po odličnem začetku nove sezone doživela drugi zaporedni poraz. Razlika med prvim in devetim na lestvici znaša vsega pet točk!

Uredništvo
18. oktober 2020, 9:22

Mura
1 : 2
300 gledalcev
Sod.: Damir Skomina

Aluminij
 
 
 
0 : 1
1 : 1
 
 
1 : 2
 
 
 
 
 
 
 
 
Mura: Matko Obradović, Žiga Kous (od 87. Vito Štrakl), Klemen Šturm, Žan Karničnik, Dragan Lovrić, Marko Brkić (od 72. Jure Travner), Nino Kouter, Andrija Filipović (od 46. Luka Marič), Luka Bobičanec, Kevin Žižek, Kai Cipot (od 62. Amadej Maroša).Aluminij: Luka Janžekovič, Emir Azemović, Nemanja Jakšić, Jure Matjašič, Lucas Mario Horvat, Tilen Pečnik (od 88. Juš Štusej), Luka Petek, Lovro Grajfoner (od 74. Roko Prša), Marcel Čermak, David Flakus Bosilj (od 68. Mihael Klepač), Alen Krajnc.

Foto: pigac.si

Zadnja tekma sedmega kroga državnega prvenstva je poskrbela za presenečenje, saj je predzadnje uvrščeni Aluminij v gosteh premagal vodilno Muro. Mura je s tem doživela drugi zaporedni poraz, po končanem sedem krogu pa je pogled na lestvico nadvse zanimiv, saj prvega in devetega loči vsega pet točk razlike.

V 21. minuti se je prva priložnost za domačo ekipo ponudila preko Kaija Cipota, ki je slabo streljal s petih metrov. Pet minut kasneje je po roki Hrvata Lovrića v kazenskem prostoru Damir Skomina dosodil najstrožjo kazen, z bele točke pa je bil natančen Lucas Mario Horvat. Le nekaj minut kasneje je Mura izenačila, ko je po lepi podaji Žige Kousa v polno meril Kevin Žižek. V prvem polčasu to še bilo vse, saj je dve minuti pred koncem prvega dela padel še en gol, pod katerega se je podpisal krilni igralec Aluminija Tilen Pečnik.

Mura je bila najbližje izenačenju v 73. minuti, ko je na golovi črti Alen Krajnc preprečil gol Amadeju Maroši, do izteka tekme pa so gostje mirno zadržali prednosti in se veselili lepe in nenadejane zmage.