Mura pozna vse poti do lige Europa oziroma do konferenčne lige

Slovenski trio v evropskih pokalih je danes izvedel imena vseh potencialnih nasprotnikov v playoffu za uvrstitev v ligo Europa oziroma v konferenčno ligo.

Uredništvo
2. avgust 2021, 2:41

Mura se bori za vstop v skupinski del evropskih klubskih tekmovanj. (Foto: pigac.si)

UEFA je danes opravila žreb parov playoffa za uvrstitve v vsa tri klubske tekmovanja – ligo prvakov, ligo Europa in novoustanovljeno konferenčno ligo. Slovenija ima po izpadu Maribora v igri še tri svoje predstavnike, ki so danes izvedeli imena svojih potencialnih nasprotnikov na zadnji stopnički pred uvrstitvijo v skupinski del evropskih klubskih tekmovanj.

Največ odprtih možnosti ima Mura. Ta se bo v tretjem krogu kvalifikacij za uvrstitev v ligo Europa pomerila z litovskim Žalgirisom, scenariji pa so sledeči: v primeru napredovanja si bo že zagotovila najmanj nastop v skupinskem delu konferenčne lige. V primeru napredovanja se bo za uvrstitev v ligo Europa pomerila s Sturmom iz Gradca, v primeru izpada proti Žalgirisu pa bo zaigrala v playoffu kvalifikacij za uvrstitev v konferenčno ligo proti poražencu obračuna med prvakom Kosova Prishtino in prvakom Norveške Bodo Glimtom.

Ostala slovenska predstavnika imata precej bolj trnovo pot. Olimpija bi morala najprej za napredovanje v playoff konferenčne lige premagati Santa Claro iz Portugalske, v primeru zmage pa bo njen nasprotnik zmagovalec obračuna med Sochijem iz Rusije in beograjskim Partizanom.

Domžalčani morajo za napredovanje v playoff konferenčne lige najprej izločiti norveški Rosenborg, v primeru uspeha pa bi jih v playoffu pričakal še veliko težji tekmec – francoski Rennes, ki je še v prejšnji sezoni igral v ligi prvakov.