Mura se je stabilizirala, za mir v hiši je poskrbel naslednji klubski projekt Niko Kasalo

Mura je na prvi tekmi šestega kroga v gosteh premagala Aluminij, edini zadetek na izenačeni tekmi pa je dosegel mladi up Niko Kasalo.

Uredništvo
25. avgust 2023

Aluminij
0 : 1

Sod.: Slavko Vinčić

Mura
 
0 : 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aluminij: Samo Pridgar, Tin Martič (od 59. Jakov Katuša), Gašper Jovan, Luka Koblar, Marko Brest, Rok Schaubach, Gal Gorenak (od 71. Žan Baskera), Artem Bilyi (od 88. Gašper Pečnik), Tomislav Jagić, Daniel Skiba (od 58. Bamba Susso), Sandro Jovanović (od 70. Marko Brkljača).Mura: Klemen Mihelak, Almin Kurtovič, Žan Trontelj (od 77. Filippo Tripi), Žiga Kous (od 60. Gaber Dobrovoljc), Darick Kobie Morris, Leard Sadriu (od 78. Ben Cottrell), Roko Jurišić, Matic Maruško, Amadej Maroša (od 76. Borna Proleta), Niko Kasalo (od 89. Nikola Jovičević), Dardan Shabanhaxhaj.

Niko Kasalo (Foto: Aleš Cipot/Fotolens.si)

Mura je nov prvenstveni krog pričakala brez spremembe na trenerskem stolčku, kar pomeni, da moštvo po odhodu Dejana Grabića še naprej vodi Darjan Slavic, ki je bil sprva zamišljen zgolj kot začasna rešitev.

V čakanju na razjasnitev pomembnega vprašanja si je Mura kupila nekaj prepotrebnega miru, saj se je s težkega gostovanja v Kidričevem vrnila s tremi točkami in drugo zmago v novi sezoni. 

Edini zadetek na tekmi je padel v 17. minuti, ko je po podaji Amadeja Maroše s strelom po tleh natančno meril 17-letni Niko Kasalo in se tako veselil svojega zadetka v prvi slovenski ligi.

Domači so najnevarneje zagrozili v 25. minuti, ko je Rok Schaubach dobro streljal z glavo proti zgornjemu kotu Murinih vrat, vendar je izvrstno reagiral Klemen Mihelak. Z glavo pa je v 44. minuti poskusil še Luka Koblar, na prvi vratnici je po kotu z leve strani žogo dvignil, ta pa je zadela zgornji del prečke.

Kmalu po začetku drugega polčasa je nevarno zapretil Dardan Shabanhaxhaj, domači vratar Samo Pridgar pa je moral kmalu zatem posredovati po novem nevarnem poizkusu Kasala. Mura je tik pred koncem tekme skorajda zadela še drugič, ko je vratnica domači ekipi preprečila avtogol.¸

Shabanhaxhaj je imel v četrti minuti sodniškega dodatka nov strel, bil je za nekaj centimetrov premalo natančen, Mihelak pa je nato ustavil še zadnji poskus na tekmi, ki ga je sprožil Marko Brkljača.

Standings provided by Sofascore