Mura se ne more približati vrhu, Triglav pa ne more izgubiti

Triglav je na tekmi, ki je bila odigrana v zelo težkih igralnih okoliščinah, osvojil še eno točko, Mura pa na začetku drugega dela sezone nikakor ne uspe najti pravega ritma.

Uredništvo
1. marec 2020, 3:53

Triglav
1 : 1
850 gledalcev
Sod.: Matej Jug

Mura
1 : 0
 
 
1 : 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Triglav: Jalen Arko, Milan Milanović, Žan Kumer, Armin Čerimagić (od 80. Marko Gajič), Marten Wilmots (od 55. Filip Janković), Erik Gliha, Aleš Mertelj, Žan Rogelj, Gaber Petric (od 35. Qendrim Hasanaj), Gašper Udovič, Berat Beciri.Mura: Marko Zalokar, Jan Gorenc, Žan Karničnik, Klemen Pucko, Alan Kaučič, Luka Šušnjara (od 91. Kevin Žižek), Tomi Horvat (od 81. Nino Kouter), Jon Šporn, Amadej Maroša, Andrija Filipović (od 63. Kai Cipot), Luka Bobičanec.

Foto: pigac.si

Obračun v Kranju je bil za obe ekipi zelo zahteven, saj je igralce pričakalo močno razmočeno igrišče, zaradi katerega so imeli nogometaši obeh ekip veliko težav z nadzorovanjem žoge. V vsej prej kot optimalnih razmerah sta se tekmeca razšla z delitvijo točk, s čimer je Triglav v drugem delu sezone osvojil že sedem točk, Mura pa je na drugi strani obstala na petem mestu, po zmagi v Domžalah pa je na zadnjih dveh tekmah osvojila le eno točko. V vrstah Mure je v obrambi debitiral mladi up Alen Kaučič, Ante Šimundža pa je opravil tudi zamenjavo med vratnicama, in sicer je Marko Zalokar dobil prednost pred Deanom Šafaričem. Nekoliko presenetljivo je srečanje na klopi začel eden ključnih Murinih členov na sredini Nino Kouter.

Triglav je povedel že v osmi minuti, ko je po predložku nekdanjega člana Mure Armina Čerimagića visoko skočil srbski branilec Milan Milanović in dosegel že svoj drugi zadetek na zadnjih dveh tekmah. V 19. minuti je debitant Alen Kaučič zadel vratnico, Mura pa je izenačila v 26. minuti, ko sta gol zakuhala dve Luki – po podaji Bobičanca je v polno zadel Šušnjara in se veselil svojega sedmega prvenstvenega zadetka v sezoni.

V drugem polčasu so bile razmere za igro na robu regularnih. Pričakovano je bila predstava primerna vremenskim razmeram, saj večjih priložnosti za zadetek nismo več videli. Še najbližje je bil štiri minute pred koncem Triglavov rezervist Marko Gajić, ki pa v zaključnem strelu ni bil najbolj natančen.

Triglav bo v 24. krogu v četrtek gostoval v Sežani, Mura pa bo dan prej gostila Rudar.
loading...