Mura z dvema hitrima prejetima goloma s slabo popotnico iz Izraela

Mura si bo iz Izraela še najbolj zapomnila podpis pogodbe z novim napadalcem, na tekmi proti Maccabiju pa je v nekaj minutah prejela dva gola in bo doma le stežka obrnila dvoboj.

Uredništvo
11. julij 2019, 8:58

Foto: pigac.si

- Kvalifikacije za ligo Europa, prvi krog:

Prva tekma

MACCABI HAIFA 2:0 MURA
Ashkenazi 64., Awad 68.

Stadion: Sammy Ofer. Sodnik: M. Lukjančukas (LIT). Rumeni kartoni: Cipot. 

Maccabi: Haimov, Gershon, Mabouka, Habashi, Arad (od 86. Alysson), Ashkenazi, Meir, Lavi, Plakuschenko (od 51. Awad), Haziza, Shua (od 72. Abu Fani). Trener: M. Balbul

Mura: Obradović, Šturm, Karničnik (od 74. Hrovat), Bošković, Maruško, Kous, Kozar, Šporn, Maroša (od 73. Bubnjar), Bobičanec (od 79. Cipot), Šušnjara. Trener: A. Šimundža

Kar dobro uro je Mura proti favoriziranemu Maccabiju svojo mrežo obdržala nedotaknjeno. Domačini so sicer imeli nekaj težav v igri, a bil vseeno bolj nevaren v prvi fazi tekme. V 5. minuti prvi poizkus domačih, nato v 15. minuti strel z glavo Shue, obakrat je bil Obradović nepremagan. V 34. minuti priložnost tudi za goste, Maroša je preigral domačega branilca, vratar pa je uspel rešiti svoj gol. 

Izraelci so v drugem polčasu malce bolj pritisnil, toda tudi Prekmurci niso bili brez priložnosti. V 60. minuti je Maroša celo dosegel gol, ki pa ga je sodnik zaradi prepovedanega položaja razveljavil. Samo štiri minute pozneje vodstvo Izraelcev, zadel je Ashenazi. To so bile črne minute za Muro, štiri minute kasneje je bilo že 2:0, zadel je Awad. Muraši so do konca tekme še dvakrat poizkusili, a ostali brez doseženega zadetka. 

loading...