Muri gre boj za vrh slabo od rok, vnovič je izgubila, ko bi se lahko približala

Mura je po enajstih zaporednih uspešnih gostovanjih na Krasu naposled doživela poraz. Ta je prišel v času, ko bi še lahko resneje vključila v boj za sam vrh prvenstvene lestvice.

Uredništvo
21. april 2021, 5:46

Tabor Sežana
3 : 1

Sod.: Nejc Kajtazović

Mura
 
0 : 1
 
 
1 : 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2 : 1
 
 
 
3 : 1
 
 
 
Tabor Sežana: Jan Koprivec, Mihael Briški, Klemen Nemanič, Antonio Azinović, Marko Ristić, Erik Salkič, Antoine Makoumbou, Kevin Doukoure Grobry (od 71. Marko Krivičić), Dino Stančič (od 78. Christos Rovas), Leon Sever (od 79. Fahd Richard Ndzengue Moubeti), Aldair (od 82. Tom Alen Tolić).Mura: Matko Obradović, Žiga Kous, Klemen Šturm, Jan Gorenc, Žan Karničnik, Klemen Pucko (od 64. Mihael Klepač), Dragan Lovrić, Tomi Horvat (od 85. Kevin Žižek), Nino Kouter (od 84. Samsondin Ouro), Amadej Maroša (od 63. Kai Cipot), Luka Bobičanec (od 91. Tio Cipot).

Grk Christos Rovas je uspešno realiziral enajstmetrovko. (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Mura v Sežani ni izgubila kar enajst tekem zapovrstjo, njeno vlogo favorita pa je še podkrepila slaba forma Sežancev v zadnjem času, saj doma zmage niso okusili že na petih zaporednih tekmah. Mura bi se z  zmago Mariboru približala na točko zaostanka, s tem pa bi tudi v teoriji ostala v igri za naslov prvaka, a se ni zgodilo nič od tega, saj je v neprimernem trenutku četa Anteja Šimundže ostala praznih rok.

Mura je srečanje začela dobro, saj je v 16. minuti po odbiti žogi od Klemena Nemanića zadel Žan Karničnik, kateremu je šla na roko tudi slaba reakcija domačega vratarja Jana Koprivca. Izenačenje je prišlo pet minut kasneje, ko je na levi strani večino posla opravil Aldair, po njegovem predložku pa je z glavo zadel Dino Stančić.

Mura je v tretji minuti nadaljevanja ostala brez enega igralca, saj je drugič porumenel branilec Dragan Lovrić. Sežana je prevzela pobudo in vse bolj oblegala vrata Matka Obradovića, trud pa se je obrestoval v 79. minuti, ko je v kazenskem prostoru Karničnik s prekrškom zaustavil Grka Christosa Rovasa. Napadalec, ki je le malo pred tem vstopil na igrišče, je strel z bele točke pretvoril v zadetek in Sežano popeljal v vodstvo.

Sežana je zmago potrdila še z enim zadetkom, ki ga je po kotu z glavo dosegel Antonio Azinović.

 
adplus-dvertising