Mustafi meni, da ni drugi najslabši branilec na svetu

Branilec londonskega velikana je bil v zadnjem letu tarča številnih kritik. Te so bile do neke mere še upravičene, a so kmalu prestopile meje zdravega okusa.

Uredništvo
9. oktober 2019, 9:10

Foto: Getty Images

Shkodran Mustafi je pred leti iz Valencie prestopil v Arsenal in kariero v Londonu začel na odličen način. V zadnjem letu pa so se začele kopičiti težave, tako s poškodbami kot s slabo formo ter skromnimi predstavami. Navijači so hitro "zavohali kri", v spletni anketi Marce, kjer je sodelovali 150.000 ljudi, so ga izglasovali za drugega najslabšega branilca na svetu, takoj za Philom Jonesom iz Manchester Uniteda.

"Po božičnih praznikih 2018 je šlo vse navzdol. Storil sem nekaj napak, ki so botrovale popolni zmedi, kakršne še nisem videl. Kriv je predvsem poraz proti Liverpoolu z 1:5. Takrat sem igral poškodovan, pred tekmo tri tedne nisem treniral z ekipo, a sem delal uslugo trenerju Emeryju," je za Spiegel dejal Mustafi.

"Sem dovolj samokritičen, da se zavedam napak in se znam spopadati s kritikami. A vse skupaj je hitro eskaliralo in postalo iracionalno. Postal sem tarča, ljudje so me krivili za poraze na tekmah, kjer sploh nisem igral," je še dodal nemški branilec.

Mustafi se je ob vprašanju o tem, da so ga izglasovali za drugega najslabšega branilca na svetu, le hudomušno nasmehnil in odgovoril, da temu vendarle ni tako.

loading...