NI več dileme: Na Wembleyju bo branil Thibaut Courtois

Thibaut Courtois je včeraj proti Alavesu znova spomnil na to, zakaj ga marsikdo vidi kot najboljšega vratarja sveta v zadnjih letih.

Uredništvo
15. maj 2024

Thibaut Courtois (Foto: Getty Images)

Thibaut Courtois se je v 4. maja po dolgih osmih mesecih vrnil med vratnici Reala iz Madrid in znova zasedel položaj, ki ga je v letošnji sezoni dobro zakrpal njegov namestnik Andriy Lunin. Ker je Lunin odigral pomembno vlogo ob nekaterih velikih uspehih Reala, so se v španskih medijih pogosto poraje zamisli in predlogi, da bi moral Ukrajinec braniti tudi na največji tekmi sezone, vendar pa kot vse kaže iz te moke ne bo kruha, saj je Courtois takoj po povratku po poškodbi pokazal, kdo je nesporna številka 1 v klubu.

Real iz Madrida je včeraj visoko s 5:0 premagal Alaves, v senci goliade pa je izvrstna predstava uspela prav Courtoisu, ki je skupaj zbral kar 10 obramb. Courtois je kot v svojih najboljših časih reševal nemogoče situacije in takoj nakazal, da mu dolga odsotnost ni prišla do živega.

Ravno nasprotno – Courtois trdi, da je danes zaradi grenke izkušnje še močnejši.

"Počutim se sijajno. Razumem, da so ob mojem povratku obstajali pomisleki, vendar pa sem v sebi vedel, da sem močan. Sem isti stari Courtois … morda še boljši kot prej," je povedal sijajni Belgijec, in dodal.

"Morda sem potreboval točno takšno tekmo z veliko streli, reakcijami, paradami … Ponosen sem."