NZS je podprla svojega nekdanjega predsednika: Pohlep posameznikov ruši ravnovesje v nogometu

Radenko Mijatović je v imenu slovenskega nogometa podprl Evropsko nogometno zvezo (UEFA) v boju proti superligi.

Uredništvo
19. april 2021, 6:46

(Foto: /)

Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) je storil podobno kot so storili predsedniki večine evropskih nogometnih zveze. Radenko Mijatović deli prepričanje, da je superliga napačna poteza klubov, ki se nameravajo z lastnim tekmovanjem odcepiti od Evropske nogometne zveze (UEFA).

"Nogometna zveza Slovenije popolnoma podpira prizadevanja Evropske nogometne zveze po ohranjanju ravnovesja v evropskem nogometu. Na eni strani poznamo elitni, vrhunski nogomet, ki pa je v veliki meri odvisen od amaterskega – od prizadevnega dela manjših klubov, ki so usmerjeni v razvoj in pripravo nogometašev za igranje na ravni, ki jo zahteva vrhunski nogomet.

Zaradi pohlepa nekaterih posameznikov se bo s Super ligo to ravnovesje porušilo in hitro se lahko zgodi, da bo šel nogomet po poti katerega od drugih ekipnih športov. In iz teh primerov vemo, da deljenje na različne elitne lige ni prineslo nič, razen nekaj kratkoročnih finančnih koristi.

V tem trenutku moramo ostati enotni in najostreje obsoditi takšno početje, obenem pa poskrbeti za prihodnost nogometa in vseh otrok, ki z iskrenostjo in občudovanjem v očeh gledajo svoje nogometne idole
."
 
adplus-dvertising