NZS ni dosegla ničesar, Mijatović je potrdil, da se nogomet v državi prisilno zaustavlja

Nogomet v slovenski politika nima dovolj vpliva in moči, da bi preprečil težko razumljivo in škodljivo odločitev o zaustavitvi vseh tekmovanj.

Uredništvo
1. april 2021, 1:38

Foto: pigac.si

Nogometna zveza Slovenije (NZS) s svojim pismom Vladi Republike Slovenije ni uspela. T.i. "lockdown", med katerim industrija oziroma lep del gospodarstva vseeno ostaja v obratovanju, terja zaustavitev nogometa v državi. Od 1. do 11. aprila bodo tako prisilno prekinjena vsa tekmovanja pod okriljem NZS.

"Še enkrat več smo prizadeti in razočarani nad nestrokovno in neprofesionalno obravnavo nogometa in športa pri odločevalcih, ki s takšnimi odločitvami povzročajo ogromno in nepopravljivo škodo nogometu ter športu na splošno. Upali smo, da bodo naši pozivi in argumentacije, ki smo jih poslali na vlado in ustrezne institucije, vplivali na spremembo dikcije odloka, ki bi nadaljevanje največjih ligaških tekmovanj v državi dovoljeval, pa smo očitno ponovno ostali brez kakršnihkoli odgovorov," je potezo odločevalcev v državi komentiral predsednik NZS Radenko Mijatović
 
adplus-dvertising