NZS sporoča: Cristiano Ronaldo prihaja v Ljubljano! Portugalska bo marca gostovala v Sloveniji!

Nogometna zveza Slovenije je potrdila, da bo reprezentanca Slovenije marca v Ljubljani odigrala srečanje z nekdanjimi evropskimi prvaki.

Uredništvo
18. januar 2024

Vendarle je prišlo do novega dogovora! Nogometni zvezi Slovenije in Portugalske sta se uspeli dogovoriti za prijateljsko snidenje, ki se bo v ljubljanskih Stožicah odvilo 26. marca 2024.

Cristiana Ronalda in druščino smo v Sloveniji pričakovali že leta 2020, tedaj ob obletnici NZS, toda potem je epidemija koronavirusa načrte hitro pokvarila. Zdaj teh ovir ni več in nekdanji evropski prvaki se bodo torej v ljubljanskih Stožicah pomerili proti reprezentanci Slovenije.

Portugalska reprezentanca velja za eno od najmočnejših na svetu in razpolaga z zvezdniško zasedbo, ki ji kot kapetan poveljuje Cristiano Ronaldo, selektorsko delo pa opravlja belgijski strateg Roberto Martinez. Leta 2016 so Portugalci osvojili evropsko prvenstvo, leta 2019 pa so bili najboljši v ligi narodov. Letos se bo na turnirju najboljših na stari celini predstavila tudi Slovenija.

Vstopnice za srečanje Slovenija Portugalska bodo dosegljive šele v sredini februarja. Prav gotovo bo stadion ekspresno hitro razprodan.