Na Bonifiki sta mreži mirovali, Muri je že točka na gostovanju v Kopru zadostovala za (začasni) skok na drugo mesto

Odigrana je bila predzadnja tekma 18. kroga slovenskega prvenstva. Na Bonifiki sta se pomerila Koper in Mura. Primorci so potrdili, da je zmaga zanje v zadnjem času nerešljiva uganka. Mura vsaj do jutri na drugem mestu.

Uredništvo
30. november 2022

Koper
0 : 0
600 gledalcev
Sod.: Nejc Kajtazović

Mura
 
 
Koper: Adnan Golubović, Milan Šimčak, Franjo Prce, Matej Palčič, Maj Mittendorfer, Anis Jašaragič (od 66. Danilo Šipovac), Omar Correia, Andrej Kotnik, Rudi Vancaš Požeg, Bede Amarachi Osuji, Bright Edomwonyi.Mura: Klemen Mihelak, Gregor Balažic, Klemen Pucko (od 65. Srđan Kuzmić), Amar Beganović, Tio Cipot, Domantas Šimkus (od 85. Alen Kozar), Mirlind Daku, Dardan Shabanhaxhaj (od 77. Nikola Petković), Luka Bobičanec, Kai Cipot, Mihael Klepač (od 76. Martin Šroler).

(Foto: SPS)

Klubom, ki se trudijo zmanjšati zaostanek za Olimpijo, je v prvi vrsti skupno to, da ne zmagujejo toliko, kot bi mogli, da bi se zmaji dejansko počutili ogrožene.

Koper na zadnjih šestih tekmah ni slavil niti enkrat. Res je, da je samo enkrat izgubil, a za klub, ki se je odkrito spogledoval z naslovom prvaka, je to premalo.

Tudi Mura je imela svoje vzpone in padce v tej sezoni. a se je v sredo zvečer že s točko na Bonifiki povzpela na drugo mesto lestvice slovenske lige. Ni nujno, da bo tam tudi ostala, če bo jutri Celje pri Olimpiji ostalo neporaženo, bodo Prekmurci spet tretji. 
 
Na Bonifiki sta imela oba kluba kar nekaj priložnosti in predvsem polpriložnosti za to, da bi tekmo preusmerila v druge vode. Mura je tik pred koncem prek Martina Šolerja zadela celo okvir gola.

Pri Kopru so bili najnevarnejši Rudi Požeg VancašBede Osuji in Matej Palčič, toda nihče od njih ni meril dovolj natančno, da bi vratar Mure klonil.

Tako je ostalo pri rezultatu, s katerim se je tudi začelo. Dolgočasnih 0:0.