Na Euro ni dobil vabila, pogodba v Dortmundu se izteka: Bo Mats Hummels prvič v karieri prestopil v tujino?

Nedavno se je nemškega veterana povezovalo s Chelseajem in dvema italijanskima velikanoma, sicer pa še nikoli doslej ni bil član kluba v tujini. Za Dortmund je zbral več kot 500 nastopov.

Uredništvo
29. maj 2024

Mats Julian Hummels (Foto: Getty Images)

Odlični nemški branilec Mats Hummels se z Dortmundom pripravlja na finale lige prvakov. V tekoči sezoni je bil pomemben član ekipe, predvsem pa v drugem delu sezone, ko je igral v zelo dobri formi. Zbral je 39 nastopov v vseh tekmovanjih, pogodba z Borussio pa mu bo potekla že junija. Trenutno 35-letnik niti še ne ve, kaj ga čaka v prihodnosti.

"Imam samo tri možnosti; podaljšanje pogodbe z Borussio Dortmund, selitev v drugo sredino, lahko pa bi tudi končal s kariero. Zadnja možnost se mi trenutno zdi najmanj privlačna," je povedal Hummels, ki letos ne bo del nemške izbrane vrste na Euru.

V preteklosti se je Hummelsa povezovalo z mnogimi tujimi klubi, nedavno pa najbolj konkretno z AC Milanom in Juventusom (Italija).

Izkušeni branilec doslej še nikoli ni nastopal v tujini. Kariero je kot mladinec začel pri Bayern Münchnu, se leta 2008 preselil v Dortmund, osem let kasneje se je vrnil na Bavarsko, leta 2019 pa ga je Dortmund odkupil nazaj od Bayerna. Skupno je za rumenočrne zbral že kar 507 nastopov (38 golov, 23 asistenc) in prav verjetno bo igral tudi v finalu.

Za Nemčijo je Hummels debitiral leta 2010. Dres z državnim grbom si je oblekel 78-krat, zadnji nastop pa je vpisal novembra lani.