Na Euru U21 nas danes čaka finale: Kdo ima najboljši podmladek v Evropi ta hip?

Evropsko prvenstvo za nogometaše do 21 let se zaključuje. V velikem finalu nocoj bomo videli obračun Nemčije in Portugalske.

Uredništvo
6. junij 2021, 7:14

(Foto: UEFA)

Stožice bodo imele nocoj privilegij gostiti zaključno dejanje evropskega prvenstva za nogometaše do 21 let. V finalu se bosta pomerili Nemčija in Portugalska, tekma se prične ob 21. uri. 

Nemci so doslej igrali le na Madžarskem, kjer je potekala "druga polovica" turnirja. V izločilne boje so se prebili iz skupine z Nizozemsko, Romunijo in Madžarsko. V četrtfinalu je izvajali enajstmetrovke proti Danski in tako prišli do polfinala, kjer so izločili Nizozemsko. 

Portugalci so igrali pri nas, v Ljubljani so odigrali tri tekme. Napredovali so iz skupine s Hrvaško, Anglijo in Švico. Podaljški so bili potrebni v četrtfinalu, da so izločili Italijo, v polfinalu pa so, čeprav je bila Španija dober nasprotnik, izločili ene od favoritov za končno zmago na turnirju. 

- Euro U21, finale:

NEMČIJA - PORTUGALSKA (ob 21.00)

Stadion: Stožice. 

Nemci so Euro U21 doslej osvojil dvakrat, nazadnje leta 2017, Portugalci pa še nikoli, so pa dvakrat igrali finale, nazadnje leta 2015. 

- Najboljši strelci Eura U21:

3 - Dany Mota (POR), Patrick Putrone (ITA), Myron Boadu (NIZ), Javier Puado (ŠPA), Lukas Nmecha (NEM)