Na Hrvaškem so zaskrbljeni: Igrali smo nepovezano in brez ideje

Dolgoletni hrvaški reprezentant Mario Stanić je zelo razočaran nad predstavo Hrvaške na uvodni tekmi evropskega prvenstva proti Angliji.

Uredništvo
14. junij 2021, 9:26

Hrvaška je na uvodni tekmi Eura ponudila bolj jalovo podobo. (Foto: Getty Images)

Hrvaška reprezentanca je na svoji uvodni tekmi evropskega prvenstva z minimalno razliko izgubila proti Angliji, bolj kot poraz pa so Hrvaškem zaskrbljeni nad jalovo podobo ekipe, ki že dolgo ne igra svojemu statusu in renomeju primerno; to se je navsezadnje potrdilo tudi v Stožicah, kjer so varovanci Zlatka Dalića povsem zasluženo izgubili proti Sloveniji.

Dolgoletni hrvaški reprezentant Mario Stanić je bil nad predstavo Hrvaške zelo razočaran.

"V prvih dvajsetih minutah smo videli enosmeren promet. Angleži so vsilili svojo dinamiko, rekel pa bi, da tudi taktiko. Hrvaška je zadihala šele po 25 minutah,"
je za Index povedal nekdanji član Chelseaja, Benfice in Parme.

"Ostaja grenak priokus. Angleški selektor je po vodilnem zadetku zaprl tekmo, Hrvaška pa je imela zelo jalovo pobudo. Bili smo nepovezani, nobene ideje nismo pokazali.
"

Hrvaška bo skupinski del nadaljevala s tekmo proti Češki, ki bo danes odigrala svojo prvo tekmo na turnirju.

"Veliko vprašanje je, kako bomo razbili češki blok in v kakšnem stanju bodo igralci v psihološkem in fizičnem smislu. Čaka nas težka, negotova in neatraktivna tekma," meni Stanić.