Na Old Firmu se obeta trenerski spopad Gerrard - Rafa Benitez

Znameniti španski strateg Rafael Benitez je pred povratkom v evropski nogomet. Znova je v igri Velika Britanija, saj naj bi se zanj resno ogrel škotski velikan Celtic.

Uredništvo
24. januar 2021, 9:30

Foto: Getty Images

Sloviti španski trener Rafa Benitez je pred dnevi zaključil svojo epizodo na klopi kitajskega Daliana, po kateri mu bo najbrž v najlepšem spominu ostala letna plača, ki je znašala vrtoglavih 12 milijonov dolarjev. Nekdanji proslavljeni trener številnih evropskih velikanov je prost, časnik Daily Mirror pa poroča, da naj bi bil njegov povratek na trenersko klop že dobro "naoljen", in sicer naj bi bilo vse nared za njegov prihod na klop – Celtica!

Celtic že dalj časa išče zamenjavo za Neila Lennona, ki bo izgubo prevlade v škotskem prvenstvu skoraj zagotovo moral plačati z izgubo službe.

Prvi kandidat naj bi bil prav 60-letni Benitez, ki bi bil navkljub zgodovinski veličini za Celtic seveda prvovrsten ulov, saj Celtic že dolgo na svoji klopi ni imel stratega, ki bi se lahko pohvalil s tako impresivnim življenjepisom kot Benitez.

V kolikor bi se Benitez zares preselil na klop Celtica, bi kultni Old Firm, rivalstvo med Rangersom in Celticom, dobil novo dimenzijo, saj je bil trener Rangersa Steven Gerrard kapetan ekipe Liverpoola, ki je leta 2005 pod Benitezovim vodstvom osvojila naslov evropskega prvaka.