Na Wembleyu je bilo noro, oče reprezentanta se je znašel v središču divjanja in pri tem nastradal

Harry Maguire je spregovoril o neprijetni situaciji na Wembleyu, v kateri sta se znašla njegov oče in agent, na koncu pa se je vse skupaj izšlo po srečni noti.

Uredništvo
14. julij 2021, 11:49

(Foto: Getty Images)

Branilec Manchester Uniteda in angleške reprezentance Harry Maguire je delil očetovo neprijetno situacijo v finalu Eura na Wembleyu. Oče kapetana Anglije se je namreč znašel v središču kaotičnih prizorov na Wembleyu, ko so določeni navijači kršili pravila varnosti in s tem ogrožali veliko število privržencev na štadionu.

Maguirejev oče si je tekmo ogledal v družbi Harryjevega agenta, ob tem pa sta bila na neki točki oba tako stisnjena med množico navijačev, ki niso spoštovali varnostnih protokolov, da je imel oče nogometaša težave z dihanjem. Poleg tega ima gospod Maguire tudi težave z rebri, kamor je med gnečo prejel tudi nekaj udarcev. Ustrašil se je, da si je ob tem rebro tudi polomil, toda na srečo se je izkazalo, da temu ni bilo tako.

Nekdanji branilec Hull Cityja in Leicestra je o omenjeni situaciji povedal: “Moj oče se je znašel v središču navijaškega navala. Zaenkrat sva se slišala samo na kratko. Sem pa vesel, da moji otroci niso bili na štadionu, ko se je vse to odvijalo. Strašno je bilo - oče mi je rekel, da ga je bilo strah. Kot igralec si seveda ne želiš, da bi moral kdorkoli od navijačev prestati kaj takšnega.

Oče ima težave z rebri in je zelo težko dihal, toda on je trd kot skala – nikoli ne bo jamral. Upam pa, da se bomo iz tega nekaj naučili in da se podobni prizori ne bodo več ponovili. Moj oče me bo še vseeno podpiral in navijal zame na tribunah, zdaj bomo pač malce bolj pozorni na takšne zadeve. K sreči se je vse končalo dobro, zdaj pa je treba poskrbeti za to, da se to ne bo nikoli več ponovilo
.”