Na kocki je več kot le Prosinečki: Adam Delius z morebitno podporo nepriljubljenemu Barišiću tvega katastrofo v Olimpiji

Robert Prosinečki in Igor Barišić sta v tako globokem sporu, da mora Adam Delius izbrati med njima. Hrvaški trener je odločen oditi, usoda nepriljubljenega Igorja Barišića pa bo pomembna tudi za ostale ljudi v klubu.

Miran Zore
29. junij 2022, 7:43

(Foto: Nogomania)

Jutri se bosta v Ljubljani sestala predsednik Olimpije Adam Delius in trener Olimpije Robert Prosinečki. Hrvaški trener bo, če Delius slučajno ne bo pripravil senzacije, predsednika kluba še osebno obvestil o svojem odhodu iz kluba in to že pred prvo uradno tekmo v novi sezoni!

Razlog za slovo Roberta Prosinečkega je poslovni direktor kluba Igor Barišić, s katerim tako Prosinečki kot tudi športni direktor Mladen Rudonja nikakor ne uspeta sodelovati. 

Da so odnosi v vodstvu kluba slabi, se govori že nekaj časa, zdaj pa je dokončno počilo. Barišić ni uspel oziroma ni želel slediti razmišljanju trenerja in športnega direktorja, tako da se Olimpija kljub obilici časa in slovitemu imenu na trenerski klopi ni ustrezno okrepila za novo sezono. Problemi so nastali tudi na drugih ravneh, povezani so tudi s plačilno nedisciplino. 

Adam Delius jutri sicer najverjetneje ne bo izbiral med Robertom Prosinečkim in Igorjem Barišišćem, četudi bi ti morda želel, kajti prvi naj bi se že dokončno odločil, da trenutna Olimpija ni projekt, kakršen mu je bil obljubljen. Deliusova izbira bo zato precej obsežnejša kot se sam morda sploh zaveda, na kocki bo morda kar usoda kluba.

Njegov prvi operativec Igor Barišić v klubu, ki mu je bil zaupan v vodenje, praktično nima zaveznikov. Če bo ostal v klubu, potem grozi eksodus kadrov na vseh ravneh. Ker je že praksa Milana Mandarića jasno demonstrirala, kako težko je (četudi velikodušno razmetavaš z denarjem) najti prave kadre za vodenje kluba, Adam Delius hodi po nevarnem robu. Njegov projekt Olimpije se lahko v vsega osmih mesecih povsem sfiži, verjeti v to, da lahko Igor Barišić "na hitro" zakrpa več lukenj, ki bodo nedvomno nastale v primeru njegovega obstanka v klubu, bi bilo za Deliusa lahko sila nevarno početje. 

Ob tem dodajmo, da so izrazito nezadovoljni tudi organizirani navijači Green Dragons. Adam Delius jih v vseh mesecih vodenja Olimpije še ni prepričal, a so mu navijači dali čas. Zdaj jih ob zadnjih razprtijah potrpljenje mineva in kaj lahko se zgodi, kakšen "njihov "obisk" na katerem od neizogibnih srečanj z javnostjo. Adam Delius bo namreč že v kratkem moral stopiti pred javnost in pojasniti, kako in zakaj mu je vodenje Olimpije tako ušlo iz rok.