Na pomolu še en povratek iz naftalina: Italijanski četrtoligaš vabi veliko zvezdo Mourinhovega Interja

Brazilec Maicon, nekoč najboljši desni branilec na svetu, je pri 39 letih še vedno aktiven in zainteresiran za to, da se po štirih letih vrne v državo, v kateri je požel največji uspeh.

Uredništvo
24. november 2020, 10:59

Foto: Getty Images

Iz Italije prihaja novica, ki obuja spomin na igralca, za katerega so bili bržčas številni prepričani, da je njegova kariera že zdavnaj zaključena. Nekdanji brazilski reprezentant in zvezda Mourinhovega Interja Maicon pri 39 letih še vedno igra nogomet, in sicer od leta 2016 precej pogosto menja klube v Braziliji, ki pa nastopajo daleč od višav brazilske elite.

Maicon je trenutno član nižjeligaša Villa Nove, kot vse kaže pa se bo pred upokojitvijo še enkrat preizkusil v Italiji, in sicer naj bi se preselil v klub, čigar ime bi v svet lahko ponesel prav njegov prihod. O njegovem prihodu je namreč javno spregovoril predsednik kluba po imenu Sona, ki nastopa v četrti italijanski ligi.

"Ne želim še ničesar napovedati, vendar govorice držijo. O tej ideji razmišljamo že mesec dni in ostalo nam je še nekaj korakov. Eden mojih pomočnikov ima stike v Braziliji, kjer Maicon še vedno igra. Pripravljen je in želi se vrniti v Italijo."

V Milanu ima še vedno utečene posle, do konca sezone pa bi lahko igral pri nas v Veroni. To bi bilo sanjsko in za prepoznavnost našega kluba bi bila to sijajna stvar,"
je povedal predsednik Sone Claudio Ferrarese.