Na voljo je sanjska služba: Newcastle išče človeka, ki bo razpolagal z neomejenimi sredstvi za nakupe

V Newcastle Unitedu želijo čim prej imenovati človeka, ki bo zadolžen za vse ključne kadrovske poteze v klubu. Trenutno naj bi bila glavna kandidata Portugalec in Nizozemec.

Uredništvo
24. oktober 2021, 10:31

Bo Marc Overmars novi direktor Newcastle Uniteda? (Foto: Getty Images)

V nogometu se zelo malokrat odpre delovno mesto, kakršnega v tem času ponuja Newcastle United. Ob prihodu novih lastnikov bodo v Newcastlu zamenjali ljudi na vseh ključnih položajih, trenutno pa naj bi bilo zelo aktualno iskanje človeka, kateremu bodo arabski lastniki zaupali brezmejne količine denarja za sestavo sanjskega moštva.

V Newcastlu iščejo novega športnega direktorja, po govoricah sodeč pa lastniki kluba od novega kadrovika pričakujejo predvsem inovativnost. V javnosti sta že krožili imeni nekdanjega športnega direktorja Lilla in Monaca Luisa Camposa, neuradno naj bi bil kandidat tudi Michael Edwards iz Liverpoola, trenutno pa naj bi bil najbolj aktualen Nizozemec Marc Overmars, ki že devet let opravlja vlogo športnega direktorja nizozemskega Ajaxa.

Overmars je v devetih letih pri Ajaxu pustil izjemen pečat. V njegovem mandatu se je kar 42 igralcev iz mladinskega pogona prebilo do prve ekipe, Ajax je osvojil štiri naslove prvaka, leta 2019 nastopil v polfinalu lige prvakov, v zadnjih letih pa je sklenil vrsto megalomanskih prestopov igralcev kot so denimo Frankie de Jong, Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Davinson Sanchez in še bi lahko naštevali.

Marc Overmars, Luis Campos in Martin Edwards so trije osrednji kandidati za funkcijo športnega direktorja Newcastle Uniteda.


Overmars je nedavno z Ajaxom sklenil pogodbo do leta 2026, a naj bi ta vsebovala klavzulo, ki mu s trimesečni odpovednim rokom dovoljuje, da odide v klub iz katere od najmočnejših evropskih lig. Newcastle naj bi mu bil pripravljen kar početveriti višino letne plače (trenutno naj bi zaslužil približno 700 tisoč evrov na leto – op.a), a najbrž bi Overmarsa še bolj kot osebni zaslužek pritegnil projekt in dejstvo, da bi imel za izgradnjo moštva tako rekoč brezmejne kapacitete.

Daily Mirror trdi, da naj bi želel Overmars s seboj v Newcastle odpeljati tudi proslavljenega trenerja Ajaxa Erica ten Haga, ki je imel tako kot Overmars v preteklosti že ponudbe z Otoka.

Overmars se je kot direktor Ajaxa zelo odlikoval, vendar pa je doslej zavračal nadvse atraktivne ponudbe svojih nekdanjih klubov Arsenala in Barcelone ter ostajal zvest projektu v Amsterdamu.

Bo lahko zavrnil tudi ponudbo po novem najbogatejšega kluba na svetu?