Nad nadarjenim bočnim branilcem Chelseaja bo v prihodnji sezoni bdel Vincent Kompany

Mladi Nizozemec bo tudi prihodnjo sezono preživel na posoji v angleškem Championshipu, tokrat pri bolj ambiciozni in konkurenčni ekipi.

Uredništvo
15. julij 2022
Chelsea je preko svoje uradne spletne strani potrdil, da se 20-letni levi bočni branilec Ian Maatsen znova podaja na enoletno posojo. Tokrat bo nastopal za novopečenega drugoligaša Burnley, ki se bo seveda skušal že v prihodnji sezoni zopet vrniti med angleško nogometno elito. Na trenersko klop je to poletje sedel mladi belgijski trener Vincent Kompany, ki je pred tem vodil belgijskega velikana Anderlecht
 
Ian Maatsen se je v pretekli sezoni na posoji pri drugoligašu Coventryju precej izkazal, zbral je 40 ligaških nastopov in  prispeval tri gole ter eno asistenco. Na začetku poletja so se širile tudi govorice, da bo trener Chelseaja Thomas Tuchel nanj računal v prihodnji sezoni, toda 20-letni mladenič iz Vlaardingena očitno še ni pripravljen na najvišji nivo angleškega nogometa. Član Chelseaja je od leta 2018 dalje.  
 
Prve nogometne korake je Maatsen prehodil pri Feyenoordu, se nekaj časa potem kalil še pri Sparti iz Rotterdama, velikanu iz Londona pa se je za le nekaj več kot 100.000 evrov pridružil iz vrst PSV-ja iz Eindhovna. Redno je nastopal za vse mlajše selekcije nizozemske reprezentance, na Chelsea pa je ta hip pogodbeno vezan še do poletja leta 2024. Njegova družina prihaja iz obmorske južnoameriške državice Surinam.   

Naj dodamo, da je Burnley svojo novo okrepitev predstavil na precej zabaven način, videoposnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi.