Nagelsmann je ohladil interes, ko je izvedel, kakšna bi bila njegova plača na klopi Nemčije

Nekdanji trener Bayerna Julian Nagelsmann je velika želja nemške nogometne zveze, ki išče naslednika po odhodu Hansija Flicka.

Uredništvo
18. september 2023

Julian Nagelsmann (Foto: Getty Images)

Nemška nogometna zveza (DFB) išče novega selektorja in zdi se, da je priložnost za bodočega nemškega selektorja zares izjemna, saj bo imel naslednik Hansija Flicka privilegij vodenja nemške reprezentance na evropskem prvenstvu, ki ga bo gostila prav Nemčiji.

Ne glede na veliko priložnost in izziv iskanje primernega selektorja ni enostavno. Jurgen Klopp je zvest Liverpoolu, s katerim ima veljavno pogodbo do leta 2026, zato je zdaj prvi favorit za prevzem vodenja izbrane vrste nekdanji trener Bayerna in Leipziga Julian Nagelsmann, ki je trenutno brez kluba, vendar pa je še vedno na plačilnem seznamu svojega nekdanjega kluba.

Kicker poroča, da se v lovu na Nagelsmanna zatika predvsem v finančnem delu, in sicer naj bi 38-letni Nagelsmann ohladil zanimanje za službo selektorja, ker je po njegovem mnenju precej slabo plačana. Pri Bayernu je letno služil oziroma služi 7 milijonov evrov na sezono, DFB pa mu je pripravljena plačati največ 4 milijone evrov na sezono.

To pomeni, da bi se moral Nagelsmann za prekinitev vezi z Bayernom odreči kar lepemu znesku denarja,DFB pa bi morala poleg tega pokriti tudi celotne kompenzacijske stroške, ki bi nastali s predčasno prekinitvijo pogodbe med Nagelsmannom in Bayernom.