Nagrado za igralca meseca v Prvi Ligi Telemach je dobil igralec, ki je tudi resen kandidat za igralca sezone

Portugalec Rui Pedro je prvič v letošnji sezoni prejel nagrado za najboljšega igralca meseca.

Uredništvo
29. november 2023

Rui Pedro (Foto: pigac.si)

Krilni napadalec Olimpije Rui Pedro je prejel nagrado za najboljšega nogometaša meseca v slovenskem državnem prvenstvu, s tem pa je tudi postal prvi nogometaš Olimpije, ki je v letošnji sezoni prejel to nagrado.

Najboljši strelec slovenske lige se je novembra z Olimpijo veselil treh zmag, sam pa je v tem času zadel v polno na tekmah proti Celju in Radomljam.

Glasove za igralca meseca septembra ste ob strokovni komisiji Nogometne zveze Slovenije z glasovanjem na Facebook in YouTube profilu Prve lige Telemach prispevali tudi spremljevalci in ljubitelji slovenskega ligaškega nogometa.

Javnost je s spletnim glasovanjem prispevala 60 odstotkov glasov, polovico z glasovanjem na Facebook in polovico na YouTube profilu Prve lige Telemach. Strokovna komisija zveze, ki jo sestavljajo selektor reprezentance U21 Milenko Aćimović, selektor reprezentance U19 Anton Žlogar in video analitik slovenskih reprezentanc Dejan Kopasić, pa preostali delež glasov.

Poleg Ruija Pedra so bili za nagrado nominirani še Mark Zabukovnik iz Celja, Tin Matić iz Aluminija in Mario Krstovski iz Domžal.

Rui Pedro je slavil v glasovanju na platformi YouTube in Facebook, največ točk pa je prejel tudi v glasovanju komisije.