Najavljena okrepitev Maribora za levi bok je neznani igralec iz tretje argentinske lige

Maribor bo okrepil igralec, ki ga je najverjetneje priporočil Mauro Camoranesi. V klub prihaja Argentinec z zelo skromnim življenjepisom.

Uredništvo
20. januar 2021, 10:08

Foto: pigac.si

Mitja Viler je na levem boku Maribora držal svojo pozicijo kar desetletje. Z njim na levem boku so vijoličasti nizali uspeh za uspehom. Poizkusi, da bi ga zamenjali, se v Mariboru nikoli niso dobro končali. Trenutno je bil za prvi izbor na tem igralnem položaju predviden Žan Kolmanič, a je resnici na ljubo na tej poziciji še precej prostora. 

Športni direktor Maribora Oliver Bogatinov je pred začetkom priprav potrdil, da je Maribor v pogovorih z igralcem iz Argentine (z italijanskim potnim listom). Očitno gre za priporočilo trenerja Maura Camoranesija

Je pa izbor igralca sila nenavaden. Maribor bo namreč pripeljal povsem neznanega igralca iz četrte argentinske lige. V Ljudski vrt se seli 22-letni Ignacio Guerrico, ki ima zaenkrat skromen življenjepis oziroma le eno sezono tretje lige v svojih nogah. 

Guerrico je doslej igral za Atletico Villo San Carlos, v Maribor pa bo prišel kot prost igralec. 

Prav tako skromen je rezime vratarja, ki je v Mariboru na preizkušnji in je odpotoval tudi na priprave v Turčijo. Ivan Sušak ima 23 let, doslej pa je branil le v drugi hrvaški ligi, nazadnje za Rudeš