Najbolj razpoloženi Celjan ob Lotriču je Matjaž Rozman, ki bi rad postal novi Handanović

Tujina je šla mimo, ne pa tudi kariera. Najbolj razpoložen vratar 1. SNL ta trenutek je celjski čuvaj mreže Matjaž Rozman, ki pri triintridesetih doživlja vrhunec svojega vratarskega udejstvovanja.

Miran Zore
19. junij 2020, 12:29

Foto: pigac.si

Celjska sezona je poleg verjetno najbolj privlačne igre v 1. SNL in tudi zelo dobrih rezultatov navrgla tudi kar nekaj izstopajočih posameznikov. Najbolj v ofenzivnem delu moštva, kjer kraljujejo Mitja Lotrič, Dario Vizinger, Ivan Božić in drugi. A Celje ni le najboljša ekipa lige v napadalnem smislu (57 doseženih golov), je tudi najboljša obrambna ekipa lige (tako kot Maribor je prejelo 28 golov). 

Največ zaslug za to pa ima ob razpoloženem Lotriču najboljši igralec Celja po povratku 1. SNL. To je izkušeni vratar Matjaž Rozman, ki pri triintridesetih doživlja vrhunec kariere. 

"Sezona je zaenkrat uspešna. Smo v vrhu lestvice, do konca sezone je še vse odprto in napeto. Važno je, da smo se, čeprav smo izgubili, zdaj že rešili Mure, ki je najbolj razpoložena ekipa," pravi in kot ključen element celjske zgodbe izpostavlja povezanost ter tudi roko trenerja Dušana Kosića

Kariera Matjaža Rozmana je zanimiva. Pravi potisk je dobila že zgodaj, v najstniških letih, ko je bil Rozman član Interblocka in mladi reprezentant. Prišel je tudi do prestopa v nemški Greuther Furth, a je njegova kariera zaradi neigranja nato malce zastala. Vrnil se je domov, branil za Rudar, zadnja leta brani gol Celja. Letos zares dobro. Postal je tudi specialist za branjenje enajstmetrovk. Samozavest Rozman med vratnicama zdaj vidno izraža. 

"Zelo hitro so šla mimo vsa ta leta. Interblock, ja ... To so bili lepi časi. Branil sem tudi za mlado reprezentanco. Takrat mi je šlo, nato pa se mi v tujini ni izšlo. Nisem dobil priložnosti, bil sem mlad. Ampak zdaj se dobro počutim. Res mi gre," dodaja Rozman, ki je eden od mnogih uspešnih nogometašev iz plodne nogometne šole Aluminija. 

Rozman je januarja dopolnil 33 let. Za vratarja to ni pretirano visoka starost. Sploh, če v obzir vzamemo najbolj izkušenega igralca v ligi Jasmina Handanovića, ki je prav pri takšni starosti prišel v Maribor, nato pa spisal najlepše poglavje svoje kariere. Pa še vedno brani. Rozmanu ambicij ne manjka. 

"Jasmin je dokaz, kaj se da. Verjamem, da imam pred seboj še dosti let. Trend izkušenih vratarjev je prisoten. Pred krizo sem s Celjem podaljšal pogodbo za dve leti. Naš cilj je Evropa, skušali ga bomo doseči. Pritiska se ne bojim, v nogometu je vselej prisoten. V tem ne vidim problem. Zame je vsaka tekma nov izziv."

Ker se je sezona prevesila v zadnjo četrtino, bo zdaj vsaka tekma v boju za najvišja mesta še posebej pomembna. Rozman zato svoje mlajše soigralce opozarja na specifiko. 

"Res igramo ofenzivno, hitro, s hitrimi prehodi. Bo pa treba zdaj znati igrati tudi na rezultat. Lepota ne bo več tako pomembna. Upam, da bomo to znali."