Najbolje plačana ekipa na svetu ni enotna glede znižanja plač

Španski mediji poročajo, da v igralskih vrstah Barcelone še zdaleč ni konsenza glede predloga vodstva kluba, da se plače igralcev zaradi krize z epidemijo korenito znižajo.

Uredništvo
26. marec 2020, 10:52

Foto: /

Poročali smo že, da je vodstvo Barcelone predstavilo predlog ukrepov, ki bi omilili finančno izgubo zaradi epidemije koronavirusa, ključni dejavnik pa so plače igralcev prvega moštva, ki v celotni finančni strukturi kluba – v to so vštete tudi ekipe iz ostalih športov – zavzemajo kar pol milijarde evrov. Igralci Barcelone so najbolje plačani na svetu, zato si v klubu seveda še kako želijo skleniti konsenz z igralci glede začasnega nižanja plač, ki pa trenutno ne poteka v skladu z željami.

Nekateri španski mediji so poročali, da naj bi vodstvo kluba igralcem predlagalo 70-odstotno znižanje plač, igralci pa naj bi bili glede predloga kluba precej razdeljeni. Nekateri so pripravljeni ustreči željam in potrebam kluba, nekateri pa menijo, da je ukrep preveč radikalen in se zagovarjajo s tem, da je za finančne težave bolj odgovorno vodstvo kluba, ki je v zadnjem času z "neposrečenimi nakupi" zapravilo več sto milijonov evrov.

ESPN trdi, da pogajanja potekajo še naprej, Barcelona pa v teh trenutkih tako potencialno sedi na ekonomski bombi, ki bi v primeru, da se z igralci ne bi uspela dogovoriti za začasno znižanje plač, lahko terjala gigantske finančne izgube.