Najboljša novica tedna za Olimpijo se je zgodila v drugi ligi: Mladi up zmajev Tihomir Maksimović je zabil hat-trick

Na tekmi druge slovenske lige med Krko in Rudarjem iz Velenja je padlo neverjetnih zadetkov, najbolj strelsko razpoložen pa je bil 19-letni up Olimpije Tihomir Maksimović.

Uredništvo
29. oktober 2023

Tihomir Maksimović (Foto: uradna spletna stran kluba)

V Olimpiji se še skozi celotno sezono spopadajo z očitki, da je moštvo preveč potujčeno in da bi moral klub vložiti več napora in energije v razvoj novih mladih domačih nogometašev, prav v tej luči pa nase opozarja 19-letni krilni napadalec Tihomir Maksimović, ki je maja letos z Ljubljančani sklenil prvo profesionalno pogodbo.

Maksimović je podpisal pogodbo do leta 2026 in odšel na posojo v novomeško Krko, ta poteza pa se je izkazala za zelo dobro, saj je Maksimović v drugi slovenski ligi zabil že devet golov in je trenutno na drugem mestu lestvice strelcev v drugi slovenski ligi.

Krka je danes doma gostila Rudar iz Velenja, obračun klubov z dolgo zgodovini v slovenski eliti pa je prinesel točo zadetkov, v kateri so s 5:4 slavili gostje. Maksimović je dosegel prvi hat-trick v članski karieri, napeto tekmo pa je odločil Jure Matjašič, igralec, ki je v eri Srečka Katanca celo odigral eno tekmo za člansko reprezentanco Slovenije.

V drugi slovenski ligi sicer še naprej najbolje kaže Beltincem, ki so ta konec tedna v gosteh z 1:0 premagali Fužinar. Tolmin je v gosteh s 3:2 premagal Gorico, Brinje Grosuplje pa so pred prihajajočim pokalnim obračunom z Olimpijo doživele hud poraz z Ilirijo z 0:4.

 

Standings provided by Sofascore