Najboljši igralec v Braziliji prihaja iz Red Bullovega nogometnega imperija

Napadalec Bragantina Claudinho je v svoji prvi sezoni v prvi brazilski ligi osvojil vsa najbolj prestižna osebna priznanja in z velikimi obeti napovedal naskok na evropski nogomet.

Uredništvo
27. februar 2021, 9:44

Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze

V Braziliji so podelili nogometne oskarje za pravkar končano sezono, v kateri je po dramatičnem zaključku naslov osvojil Flamengo iz Rio de Janeira. Na individualni ravni je najbolj izstopal napadalec RB Bragantina Claudinho, kluba iz Red Bullovega nogometnega imperija, ki je v svoji prvi sezoni v najmočnejši brazilski ligi osvojil vsa najbolj prestižna posamična priznanja.

Štiriindvajsetletni napadalec je zasedel prvo mesto v bitki za najboljšega strelca s 17 zadetki, istočasno pa je prejel priznanja za najboljšega igralca sezone, za najboljšega vezista in za najboljšega novinca, saj je bila to njegova krstna sezona v brazilski eliti.
Claudinho se tako z velikimi obeti podaja v Evropo, kjer naj bi se zanj še posebej resno zanimal nizozemski velikan Ajax.

V najboljšo enajsterico sezone so bili imenovani nekateri znani obrazi iz evropskega nogometa kot denimo Gerson in Gabigol (oba Flamengo), Gustavo Gomez iz Palmeirasa ali pa nekdanji branilec Seville Arana. Za trenerja leta je bil izbran Portugalec Abel Braga, ki je s Palmeirasom osvojil pokal Libertadores.

 
adplus-dvertising