Najboljši strelec Evrope je dobro unovčil sanjsko sezono: Petletna pogodba pri 30 letih!

Golgeter Lazia Ciro Immobile si z Zlatim čeveljem ni izboril prestopa v vrste katerega od največjih evropskih klubov, a je kljub temu zelo dobro in pametno poskrbel za svojo prihodnost.

Uredništvo
31. avgust 2020, 12:11

Ciro Immobile je z Laziom podaljšal pogodbo do leta 2025. (Foto: Getty Images)

Ciro Immobile je v letošnji bitki za Zlati čevelj premagal Roberta Lewandowskega in Cristiana Ronalda ter s 36 zadetki na 37 tekmah izenačil dosedanji rekord Serie A, ki ga je imel v lasti Argentinec Gonzalo Higuain. Odlični napadalec Lazia je imel velike zasluge za to, da se je Lazio po kar 12 letih vrnil v ligo prvakov, kljub temu pa zaradi njegove starosti na trgu ni bilo prav veliko zanimanja za njegove usluge. Immobile je hitro ugotovil, da ga je sijajna sezona ne bo odpeljala skozi vrata katerega od najmočnejših klubov v Evropi, kljub temu pa je zadetke uspel dobro unovčiti, saj je z Laziom sklenil pogodbo, s katero se je bolj ali manj zavezal, da bo preostanek kariere preživel v Rimu.Immobile je pri 30 letih sklenil petletno pogodbo, po kateri bo pri Laziu ostal do leta 2025, italijanski mediji pa poročajo, da bo njegova letna plača po novem znašala med 3.5 in 4 milijoni evrov – za igralca Lazia nedvomno zelo visok znesek.

"Lazio s podpisom pogodbe z Immobilejem sporoča, da želi ohraniti položaj, ki ga je zasedel v minuli sezoni, hkrati pa želimo še dodatno izboljšati ekipo. Več o tem bomo povedali v naslednjih dneh,"
so sporočili iz tabora Lazia.

Immobile je po ponesrečenih epizodah pri Sevilli in Dortmundu v Lazio prispel leta 2016, dandanes pa ni več dvoma o tem, da je bila to ena najboljših potez v klubski zgodovini. Immobile je doslej za Lazio zbral 178 nastopov, na svoj račun pa je vpisal že neverjetnih 125 zadetkov.