Najdražji igralec Tottenhama je trenutno največji klubski problem

Tottenham je poleti v nasprotju s svojo prestopno politiko investiral ogromno denarja v nakup Francoza Tanguya Ndombeleja, ki postaja mlinski kamen na plečih kluba in predvsem trenerja Joseja Mourinha.

Uredništvo
7. julij 2020, 9:11

Foto: Getty Images

Tottenham na prestopni tržnici nikoli ni 'blestel' na takšen način kot nekateri ostali velikani angleške Premier League, na krilih uvrstitve v finale lige prvakov in vse hujšega pritiska po okrepitvah tedanjega trenerja Mauricia Pochettina pa je Tottenham poleti vendarle stopil na vlak velikih transferjev in za 60 milijonov evrov od Lyona odkupil odličnega vezista Tanguya Ndombeleja.

Ndombele je postal najdražji igralec v zgodovini kluba, leto dni kasneje pa je v klubu bolj ali manj vsem že jasno, da je bil njegov nakup strel v prazno. Francoz je bil neprepričljiv že pod vodstvom Pochettina, z njegovim naslednikom Josejem Mourinhom pa se je stanje  še poslabšalo, saj denimo od zagona prvenstva v Angliji ni ni začel niti ene tekme. Na tekmi proti Evertonu ni dobil niti minute igre, francoski časnik L'Equipe pa poroča, da naj bi bili odnosi med Ndombelejem in Mourinhom zelo slabi in da naj bi bil Ndombele odločen v nameri, da čim prej zapusti klub.

Omenjeni časnik trdi, da se predsednik kluba Daniel Levy trudi zgladiti spor in da še naprej verjame v to, da lahko Ndombele postane pomemben člen moštva, vendar pa naj bi Ndombele svoje zastopnike že pooblastil za to, da rešijo nastalo situacijo in mu poiščejo nov klub.

Čeprav ima Ndombele za seboj skromno sezono, L'Equipe trdi, da je na trgu po njem še vedno veliko povpraševanja. Zainteresirana naj bi bila namreč kar dva kluba iz same evropske smetane – Paris Saint Germain in Barcelona.
loading...